Stefani Joanne Angelina Germanotta kennen we allemaal beter als Lady Gaga. In 2008 werd ze in één klap een wereldster met haar album “The Fame” met daarop de singles “Just Dance” en “Poker face”. Haar tweede album, een jaar later uitgebracht, met de titel “The Fame Monster” was al net zo’n succes hierop stonden onder andere nummers als “Bad Romance”, “Telephone” en “Alejandro”. Haar volgende album “Born This Way” stond in meer dan 20 landen op de nummer één positie. Ook “Artpop” in 2013 stond in vele landen stond op nummer één, maar was net iets minder succesvol, ook de twee singles “Applause” and “Do What U Want” waren minder grote hits dan Gaga gewend was. In 2014 heeft Gaga een Jazz album uitgebracht met Tony Bennett genaamd “Cheeck to Cheeck”.

In 2016 bracht Gaga haar vijfde album “Joanne” uit en begon ook te acteren, en zeker niet onverdienstelijk. Voor haar rol in de tv serie “American Horror Story” ontving ze direct een Golden Globe. Twee jaar later schitterde ze samen met Bradley Cooper in de film “A Star is Born” en voor het bijbehorende liedje “Shallow” won ze zelfs een Oscar.

20. Sour Candy (BLACKPINK) (2020)

“Sour Candy” is een samenwerking tussen Lady Gaga en de Zuid-Koreaanse meidengroep BLACKPINK. Het nummer, dat ook deel uitmaakt van het “Chromatica” album, is een aanstekelijk popnummer met invloeden van housemuziek. De songtekst gaat over het omarmen van je ware zelf en het niet bang zijn om je “zure” kant te tonen. De combinatie van Gaga’s krachtige vocalen en BLACKPINK’s kenmerkende stijl maakt het een onweerstaanbare bop.

19. Do what u want (2013)

https://www.youtube.com/watch?v=X_iA3XIDGIo
“Do What U Want” is een provocerend nummer over het nemen van controle over je eigen lichaam en leven. Met zijn aanstekelijke melodie en krachtige vocalen is het een perfect voorbeeld van Gaga’s vermogen om popmuziek met een boodschap te maken.

18. Marry the night (2011)

http9://www.youtube.com/watch?v=cggNqDAtJYU
“Marry the Night” is een anthem van zelfacceptatie en het omarmen van je eigen pad. Het nummer, dat gaat over het overwinnen van tegenslagen en het vieren van het leven, is een viering van Gaga’s eigen reis en haar passie voor muziek.

17. The edge of glory (2011)


“The Edge of Glory” is een opbeurend nummer over het staan op het randje van grootsheid. Met zijn krachtige melodie en inspirerende tekst is het een perfect voorbeeld van Gaga’s vermogen om muziek te maken die zowel leuk als diepzinnig is.

16. Eh, eh (Nothing else I can say) (2009)


“Eh, Eh (Nothing Else I Can Say)” is een licht en luchtig nummer over het beëindigen van een relatie. Met zijn vrolijke melodie en speelse tekst is het een perfect voorbeeld van Gaga’s vermogen om popmuziek te maken die zowel leuk als relatable is.

15. Rain on Me (2020)

“Rain on Me” is een samenwerking tussen Lady Gaga en Ariana Grande. Het nummer, dat deel uitmaakt van Gaga’s album “Chromatica”, is een opbeurend dance-pop anthem over het vinden van hoop en vreugde, zelfs in de moeilijkste tijden. Met zijn aanstekelijke melodie en krachtige vocalen van beide supersterren is het een viering van veerkracht en vrouwelijke empowerment.

14. Bloody Mary (2011)

“Bloody Mary” is een van de meer duistere en mysterieuze nummers van Lady Gaga’s album “Born This Way”. Het nummer combineert elektronische beats met gotische invloeden en gaat over een complexe liefdesrelatie. De songtekst is doordrenkt van religieuze beeldspraak, wat bijdraagt aan de diepte en gelaagdheid van het nummer.

13. Judas (2011)


“Judas” is een gedurfd en provocerend nummer over het verlangen naar iemand die je misschien niet zou moeten willen. Met zijn donkere melodie en controversiële tekst is het een perfect voorbeeld van Gaga’s vermogen om grenzen te verleggen en te experimenteren met haar muziek.

12. Paparazzi (2009)


“Paparazzi” is een commentaar op roem en de obsessie van de media. De bijbehorende muziekvideo, met zijn dramatische verhaallijn en opvallende beelden, is een van Gaga’s meest memorabele.

.

11. Alejandro (2010)


“Alejandro” is een eerbetoon aan de mannen in Gaga’s leven. Met zijn Latijnse invloeden en catchy melodie, is het nummer een viering van liefde en verlangen.

10. Applause (2013)


“Applause” is een viering van de liefde van Gaga voor haar fans en haar passie voor het podium. Het nummer, dat gaat over het verlangen naar de goedkeuring en liefde van het publiek, is een eerbetoon aan haar toewijding aan haar kunst.

8. Telephone (2010)


In samenwerking met Beyoncé, is “Telephone” een nummer over het ontsnappen aan de druk van de wereld. De muziekvideo, met zijn Tarantino-achtige esthetiek, is een van de meest opvallende en controversiële van Gaga’s

7. LoveGame (2009)


“LoveGame” is een speels en flirterig nummer dat gaat over het spel van de liefde. Met zijn catchy refrein en dansbare melodie, is het een perfect voorbeeld van Gaga’s vermogen om popmuziek te maken die zowel leuk als diepzinnig is.

6. Just dance (2008)


Dit debuutsingle van Gaga werd een wereldwijde hit en vestigde haar als een nieuwe ster aan het popfirmament. Het nummer, dat gaat over het verliezen van jezelf in de muziek en dans, is een viering van het nachtleven.

5. Always remember us this way (2018)


Afkomstig van de soundtrack van “A Star Is Born”, is “Always Remember Us This Way” een emotionele ballade over het koesteren van herinneringen aan een geliefde. Het nummer toont Gaga’s talent als songwriter en haar vermogen om diepe emoties over te brengen door middel van muziek.

4. Born this way (2011)


“Born This Way” is een anthem van zelfacceptatie en liefde. Het nummer, dat gaat over het omarmen van wie je bent, werd geprezen om zijn boodschap van inclusiviteit en acceptatie.

3. Bad romance (2009)


Met zijn aanstekelijke refrein en onvergetelijke muziekvideo, is “Bad Romance” een van Gaga’s meest iconische nummers. Het nummer, dat gaat over het verlangen naar liefde, zelfs als het destructief is, is een perfect voorbeeld van Gaga’s vermogen om popmuziek met diepe emoties te combineren.

2. Poker face (2008)


“Poker Face” is ongetwijfeld een van de meest herkenbare hits van Lady Gaga. Het nummer, dat gaat over het verbergen van je ware gevoelens, werd een wereldwijde sensatie en vestigde Gaga als een kracht om rekening mee te houden in de muziekindustrie.

1. Shallow (met Bradley Cooper) (2018)

Afkomstig van de soundtrack van de film “A Star Is Born”, is “Shallow” een emotioneel duet tussen Gaga en Bradley Cooper. Het nummer, dat gaat over het vinden van diepe connectie en liefde, won een Academy Award voor Best Original Song en toonde Gaga’s veelzijdigheid als artiest.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023