Katheryn Elizabeth Hudson, beter bekend als Katy Perry, is de grote pop sensatie van de laatste jaren. Sinds haar doorbraak in 2008 met het lied “I Kissed a Girl” (nummer één in meer dan twintig landen), is zij een onmisbaar deel van de top lijsten wereldwijd. Het bijbehorende album, “One of the Boys”, was ook wereldwijd een bestseller. Overigens, Katy Perry viel niet zomaar uit de lucht. Sinds 2001 probeerde zij door te breken als zangeres, maar dan onder de naam Kate Hudson. Haar muziekstijl was toen ook compleet anders, Gospel!

10. The One That Got Away


Wie kan nee zeggen tegen een dramatisch lied over die ene liefde die je miste? Veel mensen hebben een ex waarvan ze denken: wat als we vandaag nog steeds gelukkig samen waren? Katy Perry schreef er een lied over en dat werd in no time een enorm succes. De clip laat ook zien hoe Perry eruit zou zien als een oude dame.

9. E.T.


E.T. is net iets anders dan alle singles die Katy Perry heeft uitgebracht. Het is een combinatie tussen hiphop en elektronische muziek. Kanye West is ook te horen op de track.

8. Wide Awake


Katy Perry weet hoe ze over liefde moet zingen. In “Wide Awake” zingt ze over de pijnlijke kant van liefde: een breuk. Hoe ga je verder nadat je relatie eindigt en hoe vind je de kracht om door te gaan? Fans houden van dit lied omdat het een echte powerballad is waarin Perry goed laat zien wat ze in huis heeft.

7. Dark Horse


Samen met Juicy J bracht Katy Perry deze internationale hit uit. Het lied is een combinatie van allerlei verschillende genres. Je kunt hiphop, rap, trap en techno horen als je naar Dark Horse luistert. De videoclip voor het lied is gesitueerd in het oude Egypte, waar zij zichzelf presenteert als de wereldberoemde Cleopatra.

6. Firework


Soms wil je gewoon een lied horen waarmee je jezelf kunt inspireren. Dat is Firework van Katy Perry. Met dit lied wil de zangeres een anthem maken voor mensen die zich niet goed genoeg voelen. Haar boodschap? Iedereen is mooi en sterk, je moet gewoon het vuurwerk in jezelf vinden.

5. Roar


Nog een hit van Katy Perry die je kunt afspelen als je niet zoveel vertrouwen in jezelf hebt. In Roar toont de zangeres hoe sterk ze is, zelfs wanneer mensen proberen haar klein te houden. De clip was ook een groot succes. Hierin zie je hoe de zangeres de jungle trotseert en uiteindelijk als een grote winnaar tevoorschijn komt.

4. California Gurls


Nog een samenwerking met een beroemde rapper: dit keer maakte Katy Perry een monsterhit met Snoop Dogg. In California Gurls zingt ze over de mooie vrouwen die allemaal te vinden zijn in de Amerikaanse staat Californië. Zon, zee en strand zijn genoeg voor een onvergetelijke tijd.

3. Hot n Cold


Deze hit van de zangeres belicht ook de vervelende kant van relaties. Want wat moet je doen als je partner constant last heeft van stemmingswisselingen? Het ene moment lijkt alles perfect, terwijl je het volgende moment te horen krijgt dat je niet goed genoeg bent. Dat is waar Katy Perry’s Hot n Cold over gaat. De iconische videoclip waarin ze rondloopt in een trouwjurk heeft dit tot een wereldwijde hit gemaakt.

2. I Kissed a Girl


Katy Perry vindt het maar al te leuk om te experimenteren. Niet alleen met haar muziek, maar ook in de liefde. Daar gaat de hit I Kissed a Girl helemaal over. In dit lied zingt Perry over de vrouw die ze heeft gekust. Het was een groot succes, maar ze hoopt ook dat haar vriendje het niet al te erg vindt.

1. Teenage Dream


Voor sommige mensen is geen liefde zo intens als tienerliefde. Dat zong Katy Perry mooi in het lied Teenage Dream. Dit lied gaat over het feit dat je zo verliefd bent dat je je weer een tiener voelt. Natuurlijk hoort hier ook een vrolijke en zomerse videoclip bij.

1 Comment

  1. thank you for! i am trying to make a list longer than 33 houres to get longest playlist in the friend group now its 24 houres and 38 minutes

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023