De muzikale carrière van Dua Lipa begon al op 14-jarige leeftijd toen ze liedjes van andere artiesten op YouTube coverde. In 2015 tekende ze bij Warner Music Group en bracht haar eerste single kort daarna uit. In januari 2017 won Lipa de EBBA Public Choice Award. Haar titelloze debuut studio-album werd uitgebracht op 2 juni 2017. Het album produceerde zeven singles, waaronder twee Britse top-10 singles “Be the One” en “IDGAF” en een nummer één hit “New Rules”.. In februari 2018 won Lipa twee Brit Awards voor British Female Solo Artist en British Breakthrough Act. In april bereikte de single “One Kiss” van Lipa en Calvin Harris nummer één wereldwijd in de hitlijsten. De carriere van Dua Lipa is pas net begonnen maar nu al heeft ze 10 grote hits op haar naam staan.

16. Scared to be Lonely (with Martin Garrix)

Een emotionele elektronische track die de eenzaamheid en twijfels in relaties verkent. Samenwerking met DJ Martin Garrix, het nummer combineert Dua Lipa’s krachtige vocalen met aangrijpende beats.

Martin Garrix & Dua Lipa - Scared To Be Lonely (Official Video)

15. Lost in Your Light (feat. Miguel)

Dit nummer is een luchtige popduet met Miguel, vol dromerige synth-lijnen en een onweerstaanbaar refrein, die gaat over de roes van verliefd worden.

Dua Lipa - Lost In Your Light feat. Miguel (Official Video)

14. Swan Song

Uit de soundtrack van de film “Alita: Battle Angel”, is “Swan Song” een inspirerend en krachtig anthem over opstaan en vechten, ongeacht de uitdagingen.

Dua Lipa - Swan Song (From Alita: Battle Angel) [Official Music Video]

13. Break My Heart

Een aanstekelijk disco-geïnspireerd nummer dat gaat over het risico van hartzeer in de liefde. De track heeft een onvergetelijke baslijn en memorabele tekst.

Dua Lipa - Break My Heart (Official Video)

12. Kiss and Make Up

Een dynamische samenwerking met BLACKPINK, die de spanningen in relaties en de wens om conflicten te overwinnen verkent, allemaal over een aanstekelijke popbeat.

Dua Lipa & BLACKPINK - Kiss and Make Up (Official Audio)

11. Levitating

Een upbeat disco-popnummer dat luisteraars meeneemt op een kosmische reis van liefde en dans. Met een onweerstaanbaar refrein, is het een van Dua’s meest populaire hits.

Dua Lipa - Levitating Featuring DaBaby (Official Music Video)

10. Last Dance

Deze track combineert emotionele teksten met een levendige productie, wat resulteert in een krachtige dansvloer anthem over het vasthouden aan een laatste kans op liefde.

Dua Lipa - Last Dance (Official Video)

9. Hotter than Hell

Met haar kenmerkende donkere popgeluid, verkent Dua Lipa thema’s van zelfvertrouwen en verleiding, verpakt in een hitte van synthesizers en pakkende melodieën.

Dua Lipa - Hotter Than Hell (Official Video)

8. Physical

Inspiratie halend uit de jaren ’80, is “Physical” een energieke track die oproept tot dans en beweging, met een krachtige boodschap van fysieke en emotionele verbinding.

Dua Lipa - Physical (Official Video)

7. Blow Your Mind (Mwah)

Een anthem over zelfexpressie en het trotseren van verwachtingen, gekenmerkt door Dua Lipa’s zelfverzekerde zang en een onvergetelijk refrein.

Dua Lipa - Blow Your Mind (Mwah) (Official Video)

6. Don’t Start Now

Met een disco-beïnvloed geluid, is dit nummer een krachtige boodschap over zelfherstel en verder gaan na een relatiebreuk, een van Dua’s grootste hits.

Dua Lipa - Don't Start Now (Official Music Video)

5. We’re Good

Een vertrek van haar gebruikelijke danspop, dit nummer verkent de serene acceptatie van het einde van een relatie, met een zwoele productie en relaxte vibes.

Dua Lipa - We're Good (Official Music Video)

4. Be the One

Het nummer dat Dua Lipa op de kaart zette, “Be the One” combineert pakkende popmelodieën met een hartverscheurende smeekbede om liefde en verzoening.

Dua Lipa - Be The One (Official Music Video)

3. One Kiss

Een samenwerking met Calvin Harris, deze zomerse dance track staat bol van de upbeat vibes, en is een ode aan de vluchtige natuur van liefde en aantrekkingskracht.

Calvin Harris, Dua Lipa - One Kiss (Official Video)

2. IDGAF

Een empowerment anthem dat sterke onafhankelijkheid en zelfrespect bevordert, terwijl het een voormalige geliefde afwijst met scherpe teksten en een pakkende melodie.

Dua Lipa - IDGAF (Official Music Video)

1. New Rules

Het definitieve doorbraaknummer van Dua Lipa, “New Rules” is een zelfhulpgids voor het omgaan met exen, compleet met een onvergetelijke video en catchy popgeluid.

Dua Lipa - New Rules (Official Music Video)

Wil je meer weten over Dua, bijvoorbeeld wat haar naam betekent? Lees dan dit artikel vol met Dua Lipa weetjes.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023