Sam Smith is ongetwijfeld een van de meest indrukwekkende stemmen van zijn generatie. Met talloze hits, heeft de Britse singer-songwriter een blijvende stempel gedrukt op de muziekindustrie. Zijn soulvolle nummers, doordrenkt met emotie en eerlijkheid, hebben wereldwijd miljoenen harten geraakt. Hier zijn de tien meest opmerkelijke nummers van Sam Smith.

10. Lay Me Down

Lay Me Down, een van de vroegste hits van Smith, is een hartverscheurende ballade die de luisteraar meteen meeneemt op een emotionele reis. De kwetsbare en tedere uitvoering van Smith laat zien hoe diep en oprecht zijn muzikaliteit is.

9. Like I Can

Like I Can is een nummer dat de veerkracht van Smith toont. Met een opgewekt ritme en een onmiskenbare passie in zijn stem, verkent dit nummer het thema van onbereikbare liefde. De energie en dynamiek maken het tot een onmisbare toevoeging aan zijn repertoire.

8. Latch

Latch, een samenwerking met Disclosure, toont een andere kant van Smith. De elektronische invloeden gecombineerd met zijn soulvolle stem creëren een magnetisch nummer dat moeilijk te weerstaan is.

7. How Do You Sleep?

Met How Do You Sleep? duikt Smith in de wereld van pop en dance, zonder zijn kenmerkende emotionele diepte te verliezen. De choreografie in de videoclip, samen met de gedenkwaardige beat, maken dit een instant hit.

6. Promises (with Sam Smith)

Promises, een samenwerking met Calvin Harris, is een feestelijke ode aan de vrijheid van zelfexpressie. Het nummer zit vol energie en toont nogmaals aan dat Smith zich niet beperkt tot één muzikaal genre.

5. Dancing With A Stranger (met Normani)

Sam Smith en Normani brengen samen een nummer dat bol staat van verlangen en nostalgie. Dancing With A Stranger is een prachtige samensmelting van twee unieke stemmen, waarbij het thema van verloren liefde centraal staat.

4. Unholy (feat. Kim Petras)

Unholy, met Kim Petras, is een nummer dat de grenzen van Smith’s muzikale horizon verlegt. Het lied, dat gaat over onconventionele liefde en acceptatie, is zowel provocerend als inspirerend en is een toonbeeld van zijn voortdurende evolutie als artiest.

3. I’m Not The Only One

I’m Not The Only One is een klassieke Sam Smith ballade die de pijn en het verraad van ontrouw behandelt. De krachtige uitvoering en diepgravende tekst maken dit tot een van zijn meest iconische nummers.

2. Too Good At Goodbyes

Dit nummer, dat gaat over de angst voor afwijzing en het beschermen van het eigen hart, is een meesterwerk van emotionele complexiteit. Too Good At Goodbyes toont Smith’s unieke vermogen om universele gevoelens van liefdesverdriet en verlangen te vertalen in prachtige muziek.

1. Stay With Me

Bovenaan deze lijst staat het tijdloze Stay With Me. Dit lied, dat een anthem is geworden voor velen, belichaamt alles wat Sam Smith als artiest te bieden heeft: rauwe emotie, vocale perfectie en een diep begrip van de menselijke ervaring. Het is niet verrassend dat het een van de meest gestreamde nummers van Smith is, met bijna twee miljard streams wereldwijd. Stay With Me blijft een onuitwisbare impact hebben op de muziekindustrie en luisteraars over de hele wereld.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023