BLACKPINK staat ontegenzeggelijk aan de top van de muziekwereld en heeft in relatief korte tijd hun plaats als wereldwijde iconen gevestigd. De vier vrouwen – Jennie, Jisoo, Rosé en Lisa – hebben niet alleen Zuid-Korea veroverd, maar hebben ook een onuitwisbare indruk achtergelaten op het wereldwijde muziektoneel. Het kwartet, dat in 2016 de muziekwereld stormenderhand veroverde, wordt beschreven als de voorloper van de K-pop revolutie wereldwijd.

Hun roem was niets minder dan meteorisch. YouTube-records breken lijkt een gewoonte voor de groep, met hun levendige, energieke video’s die altijd honderden miljoenen views trekken. Hun internationale tours zijn uitverkocht en hun singles staan consequent in de prestigieuze Billboard-hitlijsten, een prestatie waar elke artiest, ongeacht het genre, jaloers op zou zijn. En wie kan hun baanbrekende optreden op Coachella vergeten, waarmee ze de eerste K-pop meidengroep waren die het podium betrad?

Men zou zich kunnen afvragen waarom het bijna vier jaar duurde voordat ze hun eerste volledige album uitbrachten. Echter, BLACKPINK heeft altijd kwaliteit boven kwantiteit gesteld. Ze hebben zorgvuldig hun muziek gemaakt, waarbij ze kozen voor het uitbrengen van singles, EP’s, Japanse releases en concertalbums, die elk getuigen van hun talent, toewijding en unieke stijl. Terwijl we dieper ingaan op hun muziek, laten we de top 20 nummers van BLACKPINK verkennen:

20. Pretty Savage


Een nummer dat echt zijn titel waarmaakt. “Pretty Savage” toont de kenmerkende combinatie van de groep van felle raps en melodieuze refreinen, terwijl ze hun sterke en onafhankelijke persoonlijkheid benadrukken.

19. Love to Hate Me


Een anthem voor degenen die liefdesverdriet hebben ervaren, “Love to Hate Me” toont het vermogen van de groep om diepe emoties aan te boren, wat hun veelzijdigheid in zowel muziek als thema bewijst.

18. Hope Not


Een melancholischer nummer, “Hope Not” valt op door zijn balladritme en toont de zachtere, kwetsbaardere kant van de groep.

17. Really


Dit nummer mengt rap met meer melodieuze segmenten, waardoor een perfecte harmonie ontstaat die de genre-mengvaardigheden van BLACKPINK toont.

16. Kick It


Een getuigenis van de scherpere kant van BLACKPINK, “Kick It” belichaamt hun unieke stijl van het combineren van krachtige teksten met dynamische beats.

15. Kiss And Make Up


Een samenwerking met de Britse popster Dua Lipa, dit nummer combineert het beste van beide werelden en toont aan dat BLACKPINK hun mannetje kan staan naast internationale grootheden.

14. See U Later


Met een pakkend refrein en aanstekelijk ritme is “See U Later” een nummer dat luisteraars in een mum van tijd zal laten meezingen.

13. Don’t Know What To Do


Een nummer dat soulvolle vocalen combineert met een dance-pop beat, “Don’t Know What To Do” belichaamt het talent van BLACKPINK in het samenvoegen van verschillende muziekgenres.

12. SOLO


Jennie’s solo-debuut, “SOLO”, is een getuigenis van haar individuele kracht als artiest, terwijl het nog steeds resoneert met de algehele esthetiek van BLACKPINK.

11. Forever Young


Een nummer dat de geest van de jeugd en het verlangen om in het moment te leven belichaamt, “Forever Young” is een getuigenis van het vermogen van BLACKPINK om hun luisteraars te inspireren.

10. Stay


Een afwijking van hun gebruikelijke energieke nummers, “Stay” stelt BLACKPINK in staat om een zachtere, meer contemplatieve kant te tonen. Met zijn soulvolle melodie en oprechte teksten voegt dit nummer een emotionele diepte toe aan het repertoire van de groep.

9. Ice Cream


Een iconische samenwerking met de Amerikaanse zangeres Selena Gomez, “Ice Cream” dient als een aanstekelijk, zoet nummer dat speelt met de noties van zoetheid en branie. Het is een nummer dat de wereldwijde invloed van BLACKPINK belichaamt, in staat om stijlen en artiesten uit verschillende delen van de wereld naadloos te mengen.

8. Playing with Fire


Dit nummer is een opwindende mix van sterke vocalen en een pulserende beat, die de emotionele hoogte- en dieptepunten van liefde vastlegt. De vurige metafoor past goed bij het energieke tempo van het nummer en toont de muzikale en thematische complexiteit van BLACKPINK.

7. Whistle


Een van hun debuutnummers, “Whistle” trok onmiddellijk de aandacht vanwege de unieke mix van hip-hop en pop. Het nummer toont de rap- en vocale kracht van de groep op een manier die zowel opvallend als moeiteloos is, en het legde de basis voor de kenmerkende BLACKPINK-stijl die we vandaag kennen.

6. How You Like That


Met een boodschap van veerkracht en transformatie is “How You Like That” een comeback-anthem dat wereldwijd resoneerde. De cinematografische muziekvideo en het explosieve refrein zijn indicatief voor de grootsheid en muzikale ambities van BLACKPINK.

5. As If It’s Your Last


Dit nummer is van begin tot eind een wilde rit. Het is een fusie van meerdere genres die de essentie van leven in het moment belichaamt, met een ‘laatste dans’-type uitbundigheid waardoor het onmogelijk is om niet mee te bewegen.

4. BOOMBAYAH


“BOOMBAYAH” is het toppunt van BLACKPINK’s krachtige uitvoeringsmogelijkheden. Deze debuuttrack legde de basis voor hun toekomstige succes, met zijn onweerstaanbare beat en compromisloze bravoure.

3. Lovesick Girls


Dit nummer is een uitstapje naar de wereld van pop-rock, met een anthemic refrein en emotionele teksten. “Lovesick Girls” verkent de universele ervaring van liefdesverdriet en de pijnen en vreugde van verliefd worden, waardoor het herkenbaar is voor een breed publiek.

2. Kill This Love


Misschien wel een van hun meest iconische nummers, “Kill This Love” is een verklaring van onafhankelijkheid en zelfbekrachtiging. Met een koperzware achtergrond en een boeiende muziekvideo laat het nummer een blijvende indruk achter die verder gaat dan de speelduur.

1. DDU-DU DDU-DU


Bovenaan onze lijst staat “DDU-DU DDU-DU”, het nummer dat kan worden beschouwd als een bepalend moment in de carrière van BLACKPINK. Met zijn pulserende beat, moordende raps en een onvergetelijke hook is het een nummer dat alles belichaamt wat BLACKPINK tot wereldsensaties maakt. Het nummer brak meerdere records en blijft een vaste waarde in het tonen van het talent, de ambitie en de onmiskenbare sterrenkracht van de groep.
Terwijl ze blijven voldoen aan verwachtingen, innoveren in hun kunst en hun fanbase laten groeien, is BLACKPINK meer dan alleen een sensatie; ze zijn een wereldwijd fenomeen dat herdefinieert wat het betekent om een succesvolle internationale act te zijn. Met elk nummer bewijzen ze dat ze niet alleen de K-pop golf leiden, maar ook een kracht zijn waarmee rekening moet worden gehouden in de wereldwijde muziekindustrie in het algemeen.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023