Camila Cabello werd geboren in het oosten van Havana. Het gezin verhuisde voortdurend tussen Mexico City en Havana in haar jongere jaren, totdat ze op vijfjarige leeftijd in Miami aankwam. Haar ouders moesten daar met weinig middelen een nieuw leven beginnen. Toen ze op school zat, vertelde ze haar ouders dat ze wilde deelnemen aan de talentenjacht op televisie, The X Factor.

Camila-Cabello
Jamie Lamor Thompson / Shutterstock.com

Camila Cabello deed auditie voor The X Factor in 2012. Na te zijn afgewezen tijdens de “bootcamp”, werd ze teruggeroepen door de juryleden om samen met vier andere vrouwelijke deelnemers aan het programma (Lauren Jauregui, Ally Brooke, Normani Kordei en Dinah Jane) een meidengroep te vormen, Fifth Harmony .
 

In december 2016 verliet Cabello als eerste de groep,ze begon toen een solocarrière. Op 6 april 2017 werd de single Hey ma uitgebracht, die Cabello samen met Pitbull en J Balvin zong voor de soundtrack van de film The Fate of the Furious. Ze zong ook de single Crown met het duo Gray voor de soundtrack van de Netflix-film Bright. In 2018 kwam haar single “Havana” uit en bereikte ze de status van wereldster.
 

9. Consequences

8. I know what you did last summer (met Shawn Mendes)

7. Never be the same

6. OMG

5. Crying in the club

4. Never be the Same

3. Liar

2. Señorita (with Shawn Mendes)

1. Havana