De Britste band Take That is een van de populairste boybands ooit. Vooral van 1990 tot 1996 waren Gary Barlow , Mark Owen, Robbie Williams en Howard Donald een wereldwijd fenomeen. Ze scoorde in die tijd met nummers als Pray, Babe enRelight My Fire die in hun thuisland allemaal nummer 1-hits werden. Met het laatste nummer braken de jongens ook in Nederland door. Hun grootste hit scoorde ze in 1995 met Back for Good, het nummer stond in 31 landen op de nummer één positie (in Nederland overigens de tweede plaatst).

In 1995 stapte Robbie Williams uit de band om solo verder te gaan. Hij kon niet langer samen werken met Gary Barlow en de managers van de band. Hij vond dat zijn muzikale ideeën niet serieus genomen werden. Echter het waren vooral de drank- en drugsproblemen van Williams die een steeds groter probleem werden. Het verhaal gaat dat Williams tijdens een optreden bij de MTV Awards in 1995 door de lijfarts van Prince geholpen moest worden nadat hij een wilde nacht had beleefd met supermodel Naomi Campbell waarbij grote hoeveelheden drank en drugs genuttigd werden, hij kon niet langer op zijn benen staan. Maar ondertussen weten we natuurlijk dat het met de solocarrière van Robbie Williams helemaal goed is gekomen. Ook That That maakte een zeer geslaagde comeback in 2006, sterker nog een groot aantal liedjes uit de top lijst komt uit die tijd!

15. Could It Be Magic (1992)


Een energiek nummer dat de groep op de kaart zette. Het is een cover van Barry Manilow’s hit, maar Take That gaf er hun eigen draai aan, waardoor het een instant klassieker werd.

14. Love Ain’t Here Anymore (1994)


Een hartverscheurende ballade die gaat over het einde van een relatie. De harmonieën en emoties in dit nummer zijn puur en rauw, wat het een favoriet maakt onder fans.

13. A Million Love Songs (1992)


Een romantisch nummer dat het talent van de groep voor het schrijven van liefdesliedjes benadrukt. Het is zowel zoet als melancholisch en blijft een tijdloze klassieker.

12. Everything Changes (1993)


Een opbeurend nummer over groei en verandering. Het heeft een aanstekelijke melodie en een positieve boodschap die nog steeds relevant is.

11. Relight My Fire (1993)


Een funky en energiek nummer dat de dansvloer in vuur en vlam zet. Het is een cover van Dan Hartman’s hit, maar met een unieke Take That-twist.

10. Greatest Day (2008)


Een anthem over het vieren van het heden en het koesteren van speciale momenten. Het nummer is zowel inspirerend als opbeurend.

9. Shine (2007)


Een vrolijk en aanstekelijk nummer dat gaat over zelfvertrouwen en positiviteit. Het heeft een onweerstaanbare melodie die je doet meezingen.

8. Babe (1993)


Een emotioneel nummer over verloren liefde en spijt. Het toont de gevoelige kant van de groep en blijft een favoriet onder fans.

7. Pray (1993)


Een nummer dat gaat over hoop en verlangen. De harmonieën en de krachtige boodschap maken het tot een van hun meest memorabele nummers.

6. Never Forget (1995)


Een anthem over nostalgie en het koesteren van herinneringen. Het is een viering van het verleden en een blik op de toekomst.

5. How Deep Is Your Love (1996)


Een cover van de Bee Gees-hit, dit nummer is zowel romantisch als hartverscheurend. Het toont de veelzijdigheid van de groep en hun vermogen om elk nummer hun eigen te maken.

4. Rule The World (2007)


Een episch liefdeslied dat gaat over het overwinnen van obstakels en het vinden van ware liefde. Het is zowel krachtig als ontroerend.

3. The Flood (2010)


Een nummer dat gaat over wedergeboorte en vernieuwing. Het heeft een krachtige boodschap en een onvergetelijke melodie.

2. Patience (2006)


Een ballade over het wachten op liefde en het vinden van innerlijke vrede. Het is zowel gevoelig als inspirerend.

1. Back for good (1995)


Misschien wel het meest iconische nummer van Take That, “Back for Good” is een tijdloze klassieker over spijt en verzoening. Het toont de groep op hun best en blijft een van de grootste hits uit de jaren ’90.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023