Niels Littooij (geboren op 28 december 1989), beter bekend onder zijn artiestennaam Nielson, is een Nederlandse singer-songwriter. Hij was begin 2010 lid van het Nederlandse muziektrio Zirkus Zirkus, maar werd in 2012 bekend vanwege zijn deelname aan het televisieprogramma De beste singer-songwriter van Nederland.
 
Hoewel Nielson de wedstrijd verloor ten gunste van Douwe Bob, had hij nationale bekendheid en populariteit bereikt. Zijn nummer “Beauty & de brains” werd uitgebracht en bereikte de Platinumsatus. Zijn eerste studioalbum, Zo van ah ja, werd uitgebracht in maart 2014c. Verschillende singles gingen aan het album vooraf, waaronder “Hoe”, een samenwerking met Miss Montreal en “Mannenharten”, een samenwerking met BLØF. Het album bereikte de tweede positie op de Album Top 100.

Met de single “Sexy als ik dans” uit 2014 behaalde Nielson zijn eerste succes in België. Het bereikte de toppositie in de Ultratop 50. De single presteerde ook goed in zijn eigen land, waar het zijn derde platina-gecertificeerde single werd.

In de lente van 2016 verscheen (onaangekondigd) zijn tweede album, Weet je wat het is. Het bevat onder meer de single Hotelsuite, een samenwerking met Jiggy Djé. Zijn derde album, getiteld Diamant, werd uitgebracht in 2018. In dat jaar kreeg hij ook twee Edisons, voor zijn album Diamant in de categorie Nederlandstalig en IJskoud voor het Beste Lied.

10. Kop in het zand

9. Hotelsuite (met Jiggy Djé)

8. Ik heb een meisje thuis

7. Ik sta jou beter (met Kriss Kross Amsterdam)

6. Diamant

5. Beauty & de brains

4. Mannenharten (met BLØF)

3. Sexy als ik dans

2. Hoe (met Miss Montreal)

1. IJskoud

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023