The Bangles, een Amerikaanse poprockband die voornamelijk in de jaren ’80 furore maakte, heeft een reeks hits geproduceerd die tijdloos blijken te zijn. Met hun unieke mix van melodieën en vrouwelijke energie zijn ze tot op de dag van vandaag een vaste waarde in de muziekgeschiedenis. Maar welke nummers zijn de absolute klassiekers van deze dames? Hier volgt onze top 10.

10. Walking Down Your Street

Een van de vele popjuweeltjes van The Bangles, “Walking Down Your Street”, komt uit hun derde studioalbum, ‘Different Light’ (1986). Dit nummer is catchy, vrolijk en volledig in lijn met de bubblegum popstijl van de jaren ’80. Het songthema van een hopeloze verliefdheid die door de straten wandelt, is al decennia een herkenbaar gegeven.

9. Hero Takes a Fall

“Hero Takes a Fall” was een van de singles van hun debuutalbum ‘All Over the Place’ (1984). Dit nummer heeft een duidelijke jaren ’80 vibe en toont aan dat The Bangles meer in huis hadden dan alleen zoete popmelodieën. Het gitarenspel is krachtig en de samenzang bijzonder aanstekelijk. Een klassieker die je terugbrengt naar de vroege dagen van MTV.

8. Going Down to Liverpool

Met “Going Down to Liverpool” maakte de band een nummer dat totaal anders is dan de rest van hun repertoire. Dit lied gaat over de uitzichtloosheid van de jeugd in Liverpool en is een cover van een nummer van Katrina and the Waves. De monotone melodie en herhalende tekst maken het een memorabel en ietwat somber nummer in hun oeuvre.

7. Be with You

Dit nummer, afkomstig van het album ‘Everything’ uit 1988, toont de meer romantische kant van The Bangles. “Be with You” heeft een tijdloze melodie en een refrein dat eindeloos in je hoofd blijft hangen. De zang van Debbi Peterson geeft het nummer een extra warm gevoel.

6. If She Knew What She Wants

In dit nummer wordt het complexe terrein van verlangens en verwachtingen in relaties verkend. “If She Knew What She Wants” is een popnummer met diepgang en zorgt voor een mooie balans tussen de lichtere en serieuzere kanten van de band.

5. In Your Room

“In Your Room”, een track die ook te vinden is op ‘Everything’, is een perfect voorbeeld van de manier waarop de band pop, rock en een vleugje jaren ’60 nostalgie combineert. Met het meeslepende refrein en de harmonieuze vocalen is het een song die nog steeds het gevoel van de jaren ’80 perfect vastlegt.

4. Hazy Shade of Winter

Dit is een cover van een Simon & Garfunkel-nummer, maar The Bangles geven er een rockende draai aan. De toevoeging van zware gitaarriffs maakt dit nummer tot een uitzonderlijke bewerking die zelfs de vergelijking met het origineel kan doorstaan.

3. Manic Monday

Geschreven door Prince, maar onvergetelijk gemaakt door The Bangles. “Manic Monday” is waarschijnlijk een van de meest iconische nummers van de band, waarin de maandagochtendblues op melodieuze wijze worden besproken. Dit nummer was het begin van hun wereldwijde doorbraak.

2. Walk Like an Egyptian

Deze hit zorgde voor een wereldwijde Bangles-manie. De unieke melodie en het eigenzinnige thema maken het tot een van de meest herkenbare nummers van de jaren ’80. En wie kan die onvergetelijke fluitmelodie en het bijbehorende dansje vergeten?

1. Eternal Flame

Op nummer 1 staat het tijdloze “Eternal Flame”, een ballad die nog steeds veelvuldig wordt gedraaid op bruiloften en andere romantische aangelegenheden. Het nummer, uitgebracht in 1988, toont de kracht van Susanna Hoffs’ stem en heeft een universeel thema van onvergankelijke liefde.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023