Shania Twain, geboren als Eilleen Regina Edwards, is een Canadese zangeres en songwriter die een van de bestverkopende vrouwelijke artiesten in de geschiedenis van de countrymuziek is geworden. Bekend om haar mix van country en pop, evenals haar charismatische podiumuitstraling, heeft ze een onuitwisbare stempel op de muziekindustrie gedrukt. Haar nummers variëren van hartverscheurende ballades tot opbeurende anthems. Dus welke nummers van Shania Twain zijn absoluut het beluisteren waard? Hier is de top 10!

10. “No One Needs to Know”

Shania Twain - No One Needs To Know (Official Music Video)

Dit opgewekte nummer is een klassiek voorbeeld van Shania’s vermogen om verhalen te vertellen met aanstekelijke melodieën. Het is een luchtige kijk op het geheim houden van een liefdesaffaire, en de speelse toon maakt het tot een blijvende favoriet onder fans.

9. “The Woman in Me (Needs the Man in You)”

Shania Twain - The Woman In Me (Needs The Man In You)

Een tedere ballade die de emotionele complexiteit van liefde en relaties verkent. Het is een etalage van Shania’s vocale bereik en haar talent voor suggestieve teksten.

8. “Whose Bed Have Your Boots Been Under?”

Shania Twain - Whose Bed Have Your Boots Been Under (Official Music Video)

Dit pittige nummer is Shania op haar best en combineert countrytwang met herkenbare teksten over ontrouw. Het is een nummer met zowel humor als hart, waardoor het een hit is die nog steeds resoneert.

7. “I’m Gonna Getcha Good!”

Shania Twain - I'm Gonna Getcha Good! (Red Version) (Official Music Video)

Met zijn aanstekelijke melodie en pop-geïnfuseerde arrangement markeert dit nummer een verschuiving in Shania’s muziekstijl. Het is een onweerstaanbaar, voet-tikkend anthem dat haar kenmerkende energie vastlegt.

6. “From This Moment On”

Shania Twain - From This Moment On

Een vaste waarde op bruiloften, deze ballade is een van Shania’s meest emotioneel resonerende nummers. De lyrische diepgang en de oprechtheid in haar stem maken het tot een eerste keuze voor iedereen die levenslange toewijding wil uitdrukken.

5. “You’ve Got a Way”

Shania Twain - You’ve Got A Way (Official Music Video)

Te horen in de film “Notting Hill,” is dit nummer synoniem geworden met romantische momenten. De oprechte teksten en emotionele vertolking maken het niet alleen tot een Shania-klassieker, maar ook tot een nummer dat de harten van miljoenen wereldwijd heeft geraakt. Een welverdiende nummer één.

4. “Any Man of Mine”

Shania Twain - Any Man Of Mine (Official Music Video)

Dit nummer is een meeslepend anthem over wat een vrouw verwacht in een relatie en legt de lat hoog voor partners overal. De mix van country en rock-elementen belichaamt perfect Shania’s genre-overstijgende stijl.

3. “That Don’t Impress Me Much”

Shania Twain - That Don't Impress Me Much (Official Music Video)

Dit nummer is een tongue-in-cheek kijk op het datingleven en blijft een favoriet onder fans vanwege de pakkende melodie en Shania’s grillige vertolking. De humor en scherpzinnigheid maken het tot een tijdloze klassieker.

2. “Man! I Feel Like a Woman!”

Shania Twain - Man! I Feel Like A Woman (Official Music Video)

Dit is een van de meest iconische nummers van Shania Twain en is uitgegroeid tot een anthem voor vrouwelijke empowerment. Met de onvergetelijke muziekvideo en aanstekelijke refrein is het een nummer dat vrouwelijkheid in al haar vormen viert.

1. “You’re Still the One”

Shania Twain - You’re Still The One (Official Music Video)

Dit nummer is een oprechte ode aan blijvende liefde. Het ontving niet alleen lovende kritieken, maar verzekerde ook Shania’s cross-over succes, en leverde haar Grammy Awards op in zowel de country- als de pop/rock-categorieën.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023