Harry Styles, de voormalige One Direction-lid, heeft zich moeiteloos getransformeerd tot een soloartiest van wereldklasse. Zijn unieke stijl en muzikale smaak maken hem tot een van de meest spraakmakende artiesten van dit decennium. Van rock tot pop tot zelfs een snufje folk, Harry heeft het allemaal in zijn repertoire. Maar wat zijn de absolute toppers uit zijn oeuvre?

10. Lights Up


“Lights Up” dient als een soort inleiding op Harry’s veelzijdigheid. De song heeft een subtiele psychedelische inslag en een onconventionele songstructuur. Het nummer bracht veel aandacht naar zijn tweede album en is een favoriet bij zijn fanbase.

9. Matilda


Matilda is een betrekkelijk nieuw nummer, maar toont al vroeg de invloeden van klassieke rock en alternatieve pop in zijn werk. Het is een track die de complexiteit van Harry’s songwriting en zijn vermogen om met genres te spelen, onderstreept.

8. Music for a Sushi Restaurant


Een verrassend nummer op de lijst, maar niet minder meeslepend. “Music for a Sushi Restaurant” is ingetogen, haast filmisch. Het bewijst dat Harry niet altijd groot en bombastisch hoeft te zijn om impact te maken. Dit nummer zou niet misstaan op een filmmuziekalbum.

7. Late Night Talking


Dit nummer is een perfecte weergave van Harry’s soepele overgang tussen pop en rock. “Late Night Talking” heeft een aanstekelijke melodie die gemakkelijk in het hoofd blijft zitten en is zowel radiowaardig als geschikt voor een liveconcert.

6. Adore You


“Adore You” is een van die nummers die een brede aantrekkingskracht heeft. Het combineert de moderne popgeluiden met een vleugje nostalgie en wordt door velen gezien als een van zijn sterkste singles. Het nummer lijkt een knipoog te zijn naar klassieke pop en rock, maar het blijft uniek Harry.

5. Falling


“Falling” toont Harry’s vermogen om gevoelige onderwerpen aan te snijden. Het nummer behandelt persoonlijke valkuilen en emotionele dieptepunten met een rauwheid die men zelden ziet in de popmuziek van vandaag. De pianomelodie is prachtig en zet de toon voor het hele nummer.

4. Golden


“Golden” is precies dat: een gouden nummer. Het voelt als een zomerhit en zit boordevol positieve energie. Dit nummer is een perfect voorbeeld van hoe Harry klassieke en moderne invloeden kan mengen tot iets volledig nieuws en opwindends.

3. Signs of the Times


Dit nummer was Harry’s eerste grote solo-hit en bewees meteen dat hij veel meer was dan alleen een ‘boybandlid’. “Signs of the Times” heeft een epische opbouw en presenteert een veel volwassener, rijker geluid dat aantoont dat Harry als soloartiest serieus genomen moet worden.

2. Watermelon Sugar


Wie kent deze zomerse hit niet? “Watermelon Sugar” is een instant klassieker en laat Harry’s flair voor het maken van radiovriendelijke, maar toch diepgaande muziek zien. Het is onmogelijk om niet mee te zingen met dit nummer, wat het tot een van zijn meest iconische tracks maakt.

1. As it Was


Op de top van onze lijst staat “As it Was”, een nummer dat Harry’s talent als songwriter, zanger en performer onderstreept. Het heeft een onvergetelijke melodie, een complexe structuur en diepgaande teksten. Het is Harry op zijn best en bewijst waarom hij als soloartiest een blijvende impact zal hebben op de muziekindustrie.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023