Het vermogen om dubbelzinnige teksten te creëren, is altijd al een bijzonder kenmerk geweest van popmuziek, en dat is niet minder waar als het gaat om de wat pikantere onderwerpen. Hier zijn tien liedjes die niet alleen bekend zijn vanwege hun meeslepende melodieën en catchy refreinen, maar ook vanwege hun dubbelzinnige, seksueel getinte teksten.

10. ‘Whistle’ – Flo Rida

Met een fluitmelodie die blijft hangen, legt Flo Rida een subtiele dubbelzinnigheid in de teksten. “Can you blow my whistle baby, whistle baby”. We denken niet dat Flo het heeft over zijn fluit. Zijn letterlijke fluit dan, wel zijn figuurlijke.

9. ‘Candy Shop’ – 50 Cent

50 Cent neemt je mee op een rit door zijn “snoepwinkel”, waar je best even aan zijn lolly mag likken …

8. ‘Macarena’ – Los Del Rio

Het Spaanstalige nummer is een wereldwijde hit geworden, vanwege de aanstekelijke dans, maar wie weet waar het liedje over gaat. En als Macarena de naam is van de vrouw in het liedje wat is dan eigenlijk ‘doing the Macarena’?

7. ‘Summer of ’69’ – Bryan Adams

Hoewel velen denken dat dit nummer gaat over het jaar 1969, heeft Bryan Adams toegegeven dat ‘Summer of ’69’ eigenlijk een dubbelzinnige verwijzing is naar een seksuele positie.

6. ‘Peacock’ – Katy Perry

Katy Perry heeft nooit teruggedeinsd voor een goede woordspeling, en dit nummer is daarop geen uitzondering. De titel en het refrein verraden de dubbelzinnige betekenis, maar het is allemaal verpakt in een onschuldig klinkende pophit.

5. ‘Birthday Cake’ – Rihanna ft. Chris Brown

Rihanna slaagt erin een schijnbaar onschuldig feestthema te transformeren in een lied vol seksuele dubbelzinnigheden. De zoete behandeling van het verjaardagsthema krijgt hier een heel nieuwe draai.

4. ‘I Kissed a Girl’ – Katy Perry

Dit is een van de liedjes die Katy Perry in de schijnwerpers plaatste. Het nummer, gevuld met speelse en ondeugende teksten, zit vol met seksuele ondertonen.

3. ‘Work from Home’ – Fifth Harmony

Dit nummer heeft een catchy refrein en een aantrekkelijke beat, maar de ware aantrekkingskracht zit hem in de dubbelzinnige teksten, waarin “thuiswerken” een hele nieuwe betekenis krijgt.

2. ‘Like a Virgin’ – Madonna

Madonna heeft nooit een geheim gemaakt van haar seksualiteit in haar muziek. ‘Like a Virgin’ is hier geen uitzondering op, waarin ze het idee van maagdelijkheid op een metaforische manier verkent.

1. ‘Cake By The Ocean’ – DNCE

Dit nummer, uitgebracht door de band DNCE onder leiding van Joe Jonas, is een meesterwerk van seksuele dubbelzinnigheden. De titel ‘Cake By The Ocean’ suggereert een onschuldige stranddag, maar de teksten geven daar een geheel andere draai aan.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023