Liefdesverdriet kan voelen als een eindeloze tunnel zonder lichtpuntje. Maar zoals elk einde kan ook een breuk het begin zijn van iets nieuws en opwindends. Muziek heeft de kracht om ons te begeleiden door de verschillende stadia van een breuk en kan ons zelfs helpen om weer geluk te vinden in onze vrijheid. Hier zijn vijftien ‘happy breakup songs’ die je zullen helpen om je hoofd hoog te houden, je hart te helen en misschien zelfs een dansje te wagen.

1. Since U Been Gone – Kelly Clarkson


Dit krachtige nummer van Kelly Clarkson is een ware hymne voor iedereen die zich bevrijd voelt na een verstikkende relatie. Met een opzwepende melodie en een tekst die zelfstandigheid viert, is het de perfecte soundtrack voor een nieuw begin.

2. These Boots Are Made for Walking – Nancy Sinatra


Een klassieker die de tand des tijds heeft doorstaan. Nancy Sinatra’s zelfverzekerde stem en de iconische baslijn maken dit nummer tot een tijdloos anthem voor iedereen die klaar is om weg te lopen van een relatie die niet meer werkt.

3. I Will Survive – Gloria Gaynor

https://www.youtube.com/watch?v=ZBR2G-iI3-I
Misschien wel het ultieme overlevingslied. Gloria Gaynor’s “I Will Survive” is een krachtige verklaring van onafhankelijkheid en veerkracht. Het is een lied dat je eraan herinnert dat wat er ook gebeurt, je sterk genoeg bent om erdoorheen te komen.

4. Ridin’ Solo – Jason Derulo


Jason Derulo viert het single zijn en de vrijheid die het met zich meebrengt. “Ridin’ Solo” is een ode aan het alleenstaande leven en de vreugde van het zelfstandig ontdekken van de wereld.

5. Dancing on My Own – Robyn


Robyn transformeert de pijn van een onbeantwoorde liefde in een krachtige dansvloer-klassieker. “Dancing on My Own” is een anthem voor iedereen die ooit het gevoel heeft gehad buiten te staan, maar toch blijft dansen.

6. You’re Not Good Enough – Blood Orange ft. Samantha Urbani


Een funky beat en een tekst die zelfrespect uitstraalt, dit nummer van Blood Orange is een herinnering dat je het beste verdient en niet minder moet accepteren.

7. Survivor – Destiny’s Child


Destiny’s Child levert een krachtig lied over het overwinnen van tegenslagen en sterker terugkomen. “Survivor” is een anthem voor iedereen die heeft gevochten en gewonnen.

8. Gives You Hell – All American Rejects


Met een catchy refrein en een scherpe tekst is “Gives You Hell” van All American Rejects het perfecte lied om je ex te laten weten hoe goed je het doet zonder hen.

9. Breakin’ Up – Rilo Kiley

https://www.youtube.com/watch?v=QW-a2a4lLkE
Rilo Kiley biedt een vrolijke kijk op het einde van een relatie. “Breakin’ Up” is een lied dat je eraan herinnert dat het soms gewoon beter is om uit elkaar te gaan.

10. So What – Pink


Pink’s onverschillige houding en ruige stem maken “So What” tot een krachtig nummer dat je helpt om jezelf op te peppen en te herinneren hoe geweldig je bent, met of zonder partner.

11. Bye, Bye, Bye – ’N Sync


Dit popnummer van ‘N Sync is een vrolijk afscheid van een oude liefde. “Bye, Bye, Bye” is een lied dat je helpt om de deur te sluiten en verder te gaan met je leven.

12. Faith – George Michael

https://www.youtube.com/watch?v=lu3VTngm1F0

George Michael’s “Faith” is een upbeat nummer dat gaat over het behouden van geloof in jezelf, zelfs na een teleurstellende relatie. Het is een herinnering om nooit op te geven.

13. Hit Em Up Style (Oops!) – Blu Cantrell


Blu Cantrell’s “Hit Em Up Style” is een vrolijk nummer over wraak nemen op een ontrouwe partner. Het is een lied dat je eraan herinnert dat je de controle hebt over je eigen geluk.

14. Go Your Own Way – Fleetwood Mac


Een klassiek rocknummer dat gaat over het accepteren van het einde van een relatie en het volgen van je eigen pad. “Go Your Own Way” van Fleetwood Mac is een krachtige bevestiging van zelfstandigheid.

15. Fuck You – Cee-Lo Green

Cee-Lo Green’s “Fuck You” is een vrolijk en toch scherp nummer dat de frustratie van een breuk omzet in een catchy en bevrijdend refrein.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023