Cardi B is op een grote manier op het toneel verschenen en heeft haar eigen plek in de wereld van hip-hop en rap uitgehouwen. Bekend om haar ongegeneerde teksten en levendige persoonlijkheid, is ze een kracht waarmee rekening moet worden gehouden. Hier is een overzicht van haar top 17 nummers die je moet beluisteren.

17. Washpoppin


Een van haar eerdere nummers, “Washpoppin,” legt de basis voor Cardi B’s ongegeneerde bravoure. Het nummer is een uitstekend voorbeeld van haar opschepperige rapstijl en rauwe lyrische flow.

16. Stripper Hoe


Niemand kan praten over Cardi’s vroege grind zonder “Stripper Hoe” te noemen. Het nummer biedt een ongecensureerd, recht-voor-zijn-raap verhaal over haar leven voor de roem. Het is rauw en ongecensureerd, net als Cardi.

15. Pull Up


“Pull Up” is een regelrechte strijdkreet. Het nummer gaat over je standpunt innemen en jezelf laten gelden, thema’s die consistent zijn geweest in Cardi’s carrière. De beat is energiek en Cardi’s flow is elektrisch.

14. Lick


“Lick” is een samenwerking met Offset en markeert een keerpunt in Cardi’s carrière waar ze meer mainstream aandacht begon te krijgen. De track combineert een pakkende beat met zelfverzekerde teksten en verkent thema’s van succes en zelfbekrachtiging.

13. I Do


Met een bijdrage van SZA is “I Do” een anthem voor onafhankelijke vrouwen. Beide artiesten brengen hun unieke stijl aan tafel, wat resulteert in een nummer dat zelfvertrouwen en vrouwelijke empowerment uitstraalt.

12. Get Up 10


In “Get Up 10” levert Cardi een van armoede naar rijkdom verhaal dat zowel diep persoonlijk als breed herkenbaar aanvoelt. Haar lyrische vaardigheden schitteren hier als ze rapt over de obstakels die ze heeft overwonnen en het harde werk dat ze in haar carrière heeft gestoken.

11. Cheap Ass Weave


Dit nummer biedt een lichtere kijk op Cardi’s levenservaringen, en gebruikt humor om het onderwerp van haarstukken en schoonheidsnormen op een manier te behandelen die alleen zij kan. Het is tongue-in-cheek en ongegeneerd Cardi B.

10. Bartier Cardi


Hier werkt Cardi samen met 21 Savage voor een hypnotiserende, beat-gedreven track die haar nieuw verworven roem en rijkdom viert. Het nummer vestigde haar als een ster die zich kon meten met andere grote namen in de industrie.

9. Bronx Season


Cardi brengt een eerbetoon aan haar geboortestad, de Bronx, in dit harde nummer. Het dient als een herinnering aan haar roots en de zware opvoeding die haar heeft gevormd.

8. Press


“Press” is Cardi op haar meest confronterend, waarbij ze het direct opneemt tegen haar critici en haters. De muziekvideo van de track voegde een visuele dimensie toe die het nummer nog meeslepender maakte.

7. Ring


In deze samenwerking met Kehlani toont Cardi B haar zachtere kant. Het nummer verkent kwetsbaarheid in relaties, een vertrek van haar meer agressieve tracks maar even impactvol.

6. Please Me


Samen met Bruno Mars is “Please Me” een zwoele, R&B-geïnjecteerde track die Cardi’s veelzijdigheid als artiest laat zien. Het is een soepele verandering van tempo, maar heeft nog steeds impact.

5. Money


“Money” is een ode aan wat velen motiveert: financiële vrijheid. Cardi B mengt moeiteloos rap met pianobegeleiding, wat resulteert in een pakkend, opvallend anthem.

4. Be Careful


Hier duikt Cardi in emotionele diepten en waarschuwt ze haar geliefde voorzichtig te zijn met haar hart. Het nummer biedt een blik op haar zachtere, meer kwetsbare kant en bewijst dat ze niet slechts een eendimensionale artiest is.

3. MotorSport


In deze samenwerking met Migos houdt Cardi haar eigen stand naast rapzwaargewichten, en biedt een van de meest memorabele verzen in het nummer. “MotorSport” toont aan dat ze het tempo kan bijhouden met de besten in de branche.

2. Bodak Yellow


Dit is het nummer dat Cardi naar het sterrendom katapulteerde. “Bodak Yellow” is een feministisch anthem, een strijdkreet voor vrouwen overal om controle te nemen over hun eigen lot.

1. I Like It


Bovenaan onze lijst staat “I Like It,” waar Cardi haar Bronx-rapstijl mixt met Latijnse invloeden, met bijdragen van Bad Bunny en J Balvin. Het nummer is een viering van haar roots en een aankondiging van haar aankomst in de mainstream. Het is pakkend, leuk en belichaamt wat Cardi B zo’n powerhouse maakt in moderne muziek.

1 Comment

  1. My favorite songer/rapper is frenna im holaands to i love it
    and my is boef too ❤️ If you hollands hallo groetjes 💐
    Please answer this

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023