Nicki Minaj, de flamboyante rapper en zangeres, is een van de meest invloedrijke vrouwelijke artiesten in de hiphopscene. Met meer dan 100 miljoen verkochte platen wereldwijd en talloze hits is het geen wonder dat ze een blijvende impact heeft op de muziekindustrie. Haar stijl is een unieke mix van rap, pop en R&B, en ze staat bekend om haar brutale teksten en extravagante persoonlijkheid. Maar welke nummers behoren tot haar absolute top 10?

10. Anaconda

Anaconda, een nummer uit haar derde studioalbum “The Pinkprint”, is een ode aan haar eigen zelfvertrouwen en vrouwelijkheid. De track bevat een sample van “Baby Got Back” van Sir Mix-a-Lot en werd een cultfenomeen door de provocerende videoclip en de catchphrase “My anaconda don’t.”

9. Right Thru Me

Dit nummer van het album “Pink Friday” toont de meer emotionele en kwetsbare kant van Nicki Minaj. Met een subtiele R&B-beat en introspectieve teksten krijgen we een blik op de complexiteit van relaties. Het nummer bevestigt dat Minaj meer is dan alleen rap en glamour; ze kan ook een persoonlijke noot raken.

8. Starships

Starships is een vrolijke pophit die perfect is voor de zomer. Afkomstig van haar tweede album “Pink Friday: Roman Reloaded”, biedt dit nummer een mix van electropop en hiphop. Met een aanstekelijk refrein en kleurrijke videoclip toont Minaj haar veelzijdigheid en haar vermogen om over te steken naar andere genres.

7. Beez in the Trap

Deze track is een krachtig statement over Minaj’s plek in de rapindustrie. Met medewerking van rapper 2 Chainz, levert Nicki een ongefilterde, rauwe rap af die haar status als een van de belangrijkste vrouwelijke MC’s bevestigt. Het is een must voor iedereen die haar vaardigheden als rapper serieus neemt.

6. Pills N Potions

Dit ingetogen nummer uit “The Pinkprint” laat een introspectieve kant van Minaj zien. De ballade gaat over het zoeken naar evenwicht in liefde en leven, en de complexe relatie die ze heeft met succes en geluk. De muziekvideo, met een sobere esthetiek, staat in schril contrast met haar meestal flamboyante clips.

5. Bang Bang

Een samenwerking met Ariana Grande en Jessie J, dit is een absolute knaller van een nummer. Elk van de drie artiesten krijgt de kans om te schitteren in deze pop-rap hybride. Het resultaat is een van de meest memorabele vrouwelijke samenwerkingen in de recente popgeschiedenis.

4. Chun-Li

De track is een eerbetoon aan het iconische “Street Fighter”-personage en werd een anthem voor vrouwelijke kracht en zelfredzaamheid. De productie is vol Aziatische muzikale elementen, en de rap van Nicki is even krachtig als altijd.

3. Moment 4 Life

In dit duet met Drake beschouwt Minaj haar reis naar het sterrendom en de vluchtigheid van succes. Het is een introspectief nummer dat een kijkje geeft in de persoon achter het publieke personage.

2. Super Bass

Een van haar grootste hits, Super Bass is een pop-rap meesterwerk dat de hitlijsten over de hele wereld veroverde. De pakkende melodie en de onvergetelijke videoclip maken dit nummer een van haar meest iconische werken.

1. Your Love

Deze vroege single is een ware klassieker. De track bevat een sample van Annie Lennox’s “No More I Love You’s” en wordt vaak gezien als het nummer dat Nicki Minaj een mainstream ster maakte. Het laat haar veelzijdigheid zien als rapper en zangeres en blijft een van haar meest geliefde nummers.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023