Marshall Bruce Mathers III, bij ons beter bekend als Eminem of Slim Shady, wist al op jonge leeftijd dat hij rapper wilde worden. Hij luisterde naar muziek van onder andere LL Cool J en de Beastie Boys en wist dat hij ooit ook zo beroemd zou worden. Hij las in zijn vrije tijd woordenboeken om zijn woordenschat te verbeteren. Ook schreef hij woorden onder en naast elkaar en noemde dit ‘munitie verzamelen’. Deze munitie kon hij goed gebruiken in zijn rapbattles. In 1995 bracht hij zijn debuut uit, Soul Intent, slechts 500 kopieën zijn ervan, en alleen op cassette. Zijn eerste soloalbum, “Infinite”, kwam uit in 1996. Bekend bij het grote publiek werd hij niet, maar in de underground begon de naam “Eminem” door te dringen. Zijn ‘cartoon stijl’ en het feit dat hij een blanke rapper sloegen aan. Toen Dr. Dre een van zijn demo’s hoorde wist hij direct dat Eminem een grote zou worden en bood hem een contract aan. De rest is geschiedenis.

1. Lose Yourself


Dit Oscar-winnende nummer is misschien wel Eminem’s bekendste track. Het fungeerde als het anthem van de film “8 Mile” en wordt vaak gezien als een inspirerend nummer over het grijpen van kansen.

2. Stan


“Stan” is een verhalend nummer dat gaat over een obsessieve fan. Met een kenmerkend refrein van Dido is het een emotionele rollercoaster die zich inlevert in de duistere kanten van roem.

3. Not Afraid


Eminem neemt in “Not Afraid” een moedige en inspirerende houding aan, en het is een van zijn meest opbeurende nummers. Het toont zijn vastberadenheid om zijn eigen demonen en het oordeel van anderen te overwinnen.

4. Love The Way You Lie ft. Rihanna


In samenwerking met Rihanna gaat dit nummer over de complexiteiten en het geweld in relaties. Het is zowel controversieel als diep ontroerend.

5. Sing for the Moment


In dit nummer verwerkt Eminem een sample van Aerosmith’s “Dream On” en bespreekt hij de impact van muziek en roem op de jeugd en de maatschappij.

6. Mockingbird


Een hartverscheurend lied dat dient als een open brief aan zijn dochter Hailie, waarin hij worstelt met het vaderschap en de uitdagingen van zijn leven.

7. My Name Is


Dit is het nummer dat Eminem op de kaart zette. Het is een humoristische en provocerende introductie tot zijn alter ego, Slim Shady.

8. ‘Till I Collapse

https://www.youtube.com/watch?v=P3oBZ4_TNys
Een andere motiverende track die vaak wordt geassocieerd met sportevenementen. Het beschrijft zijn doorzettingsvermogen en vastberadenheid om te blijven gaan ‘tot hij instort’.

9. The Real Slim Shady


Dit nummer is een humoristische en soms scherpe blik op de roem en de media, met Eminem die zich afvraagt waar de “echte” Slim Shady zich verschuilt.

10. Rap God


Geroemd om zijn complexe teksten en snelle flow, toont “Rap God” Eminem’s technische vaardigheden als rapper. Het is een viering van zijn carrière en zijn invloed op de rapscene.

11. Like Toy Soldiers


Dit nummer onderzoekt de aard van rap-feuds en de gevolgen daarvan. Het is een bezinnende track die zich richt op de negatieve aspecten van rivaliteit in de rapscene.

12. Beautiful


Een meer introspectief nummer dat focust op het vinden van schoonheid ondanks tegenslagen. Het is een persoonlijke blik op zijn eigen strijd en depressie.

13. When I’m Gone


Dit nummer verkent Eminem’s conflicterende gevoelens over zijn carrière en familie, vooral met betrekking tot zijn dochter Hailie.

14. Headlights


Dit nummer is Eminem’s verzoening met zijn moeder na jaren van publieke vijandigheid. Het is een van zijn meer emotioneel geladen nummers.

15. Cleanin’ Out My Closet


Een rauw en ongefilterd verslag van zijn jeugd en de problematische relatie met zijn moeder.

16. Berzerk


Een terugkeer naar de old-school rapstijl, vol energie en vurigheid.

17. No Love ft. Lil Wayne


Een samenwerking met Lil Wayne waarin beiden hun lyrical skills tonen.

18. Without Me


Dit nummer markeert Eminem’s terugkeer naar de muziekscene en bespreekt de impact van zijn afwezigheid op de industrie.

19. Space Bound


Een complex liefdesnummer doordrenkt met kosmische metaforen.

20. Guilty Conscience ft. Dr. Dre


Een samenwerking met mentor Dr. Dre, die moraliteit en geweten onderzoekt.

21. Role Model


Een sarcastisch nummer dat de notie van Eminem als een rolmodel bekritiseert.

22. Just Lose It


Een humoristisch nummer met kenmerkende Slim Shady-stijl en flair.

23. Superman

https://www.youtube.com/watch?v=H8-5fYHuSrM
Dit nummer biedt een kijkje in Eminem’s gecompliceerde relaties en zijn onwil om een ‘held’ te zijn.

24. The Monster ft. Rihanna


Nog een hit in samenwerking met Rihanna, waarin beiden hun demonen onderzoeken.

25. White America


Een politiek beladen nummer dat de problemen van ras en identiteit in Amerika aanpakt.

26. Just Don’t Give a F***


Een van zijn vroegere nummers waarin hij zijn onverschilligheid en rebelse houding etaleert.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023