Fleetwood Mac, heeft een muzikaal oeuvre om u tegen te zeggen. Ze behoren zonder twijfel tot de iconen van de rockmuziek, met meer dan 120 miljoen verkochte platen. De band staat bekend om zijn veelzijdigheid, van blues tot poprock. Maar welke nummers van Fleetwood Mac behoren tot hun absolute hoogtepunten?

20. Gypsy

Gypsy is een kenmerkend nummer waarin Stevie Nicks een ode brengt aan haar jeugd en de liefde. Het weet een zorgeloze, bijna mystieke sfeer te creëren, mede dankzij de zweverige gitaarriffs.

19. As Long As You Follow

Dit nummer is een zoete liefdesballade die zich perfect leent voor slowdancing. Hoewel het geen grote hit was, heeft het toch een speciale plek in het hart van vele fans.

18. Never Going Back Again

Afkomstig van het iconische album “Rumours”, is Never Going Back Again een akoestisch meesterwerk. Lindsay Buckingham’s gitaarspel is niets minder dan betoverend in dit stuk.

17. Big Love

Big Love is een track van het album “Tango in the Night” en staat bekend om zijn complexe gitaarwerk en diepe emoties. Het is een lied over de complexiteit van liefde en verlangen.

16. Oh Well

Dit nummer is een bewijs van de veelzijdigheid van Fleetwood Mac. Het combineert blues, rock en zelfs een vleugje klassiek in een gelaagd muzikaal landschap.

15. Seven Wonders

Dit is nog een Stevie Nicks-klassieker, maar dit keer met een meer etherische toon. Het is alsof je een sprookjeswereld betreedt bij het beluisteren van dit nummer.

14. Need Your Love So Bad

Een prachtige bluesballade die aantoont dat Fleetwood Mac ook in de meer traditionele genres een kracht om rekening mee te houden is.

13. You Make Lovin’ Fun

Dit lied is puur plezier en een perfect voorbeeld van de ‘feel-good’ muziek die Fleetwood Mac in de jaren ’70 produceerde.

12. Albatross

Een instrumentaal nummer dat een sfeer van rust en vrede oproept. Het is een zeldzaam juweeltje in hun catalogus.

11. Rhiannon

Stevie Nicks op haar mystieke best. De vocalen in Rhiannon zijn betoverend en maken het een van de meest herkenbare nummers van de band.

10. Tusk


Een experimenteel nummer dat zelfs een heel universiteitsorkest bevat. Tusk is energetisch en laat zien hoe creatief Fleetwood Mac kan zijn.

9. Don’t Stop


Het optimisme in “Don’t Stop” is aanstekelijk. Dit nummer is door vele generaties omarmd en blijft een favoriet op Fleetwood Mac-concerten.

8. Little Lies

Een oorwurm die de luisteraar meteen meeneemt met zijn pakkende melodie en harmonieën. Het is een perfect voorbeeld van de popgevoeligheid van de band.

7. Landslide

Landslide is een emotioneel beladen nummer en een van de meest gecoverde liedjes van de band. Stevie Nicks’ zang en de simpele gitaarbegeleiding maken het een tijdloos meesterwerk.

6. Sara

Dit nummer is een emotionele rollercoaster en toont de unieke zangcapaciteiten van Stevie Nicks.

5. Everywhere

Everywhere is een van die nummers die je meteen in een goed humeur brengen. De melodie is aanstekelijk en de tekst is hoopvol.

4. Songbird

Een prachtige, tedere ballade gezongen door Christine McVie. Het is een liedje dat echt bij je blijft.

3. Dreams

“Dreams” is een van hun grootste hits en belichaamt de zachte rockstijl die Fleetwood Mac beroemd heeft gemaakt.

2. The Chain

Een ensembleprestatie die de complexiteit en het talent van de bandleden toont. De baslijn aan het einde is een van de meest iconische in de rockgeschiedenis.

1. Go Your Own Way

Dit nummer, vaak beschouwd als het magnum opus van de band, heeft alles: geweldige gitaarriffs, emotionele diepgang en een pakkende melodie. “Go Your Own Way” vat perfect de geest en het talent van Fleetwood Mac samen.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023