Fleetwood Mac, heeft een muzikaal oeuvre om u tegen te zeggen. Ze behoren zonder twijfel tot de iconen van de rockmuziek, met meer dan 120 miljoen verkochte platen. De band staat bekend om zijn veelzijdigheid, van blues tot poprock. Maar welke nummers van Fleetwood Mac behoren tot hun absolute hoogtepunten?

20. Gypsy

Fleetwood Mac - Gypsy (Official Music Video)

Gypsy is een kenmerkend nummer waarin Stevie Nicks een ode brengt aan haar jeugd en de liefde. Het weet een zorgeloze, bijna mystieke sfeer te creëren, mede dankzij de zweverige gitaarriffs.

19. As Long As You Follow

Fleetwood Mac - As Long As You Follow (Official Music Video)

Dit nummer is een zoete liefdesballade die zich perfect leent voor slowdancing. Hoewel het geen grote hit was, heeft het toch een speciale plek in het hart van vele fans.

18. Never Going Back Again

Never Going Back Again (2004 Remaster)

Afkomstig van het iconische album “Rumours”, is Never Going Back Again een akoestisch meesterwerk. Lindsay Buckingham’s gitaarspel is niets minder dan betoverend in dit stuk.

17. Big Love

Fleetwood Mac - Big Love (Official Music Video)

Big Love is een track van het album “Tango in the Night” en staat bekend om zijn complexe gitaarwerk en diepe emoties. Het is een lied over de complexiteit van liefde en verlangen.

16. Oh Well

Oh Well (Pt. 1) (Mono) (2018 Remaster)

Dit nummer is een bewijs van de veelzijdigheid van Fleetwood Mac. Het combineert blues, rock en zelfs een vleugje klassiek in een gelaagd muzikaal landschap.

15. Seven Wonders

Fleetwood Mac - Seven Wonders (Official Music Video)

Dit is nog een Stevie Nicks-klassieker, maar dit keer met een meer etherische toon. Het is alsof je een sprookjeswereld betreedt bij het beluisteren van dit nummer.

14. Need Your Love So Bad

Need Your Love so Bad

Een prachtige bluesballade die aantoont dat Fleetwood Mac ook in de meer traditionele genres een kracht om rekening mee te houden is.

13. You Make Lovin’ Fun

Fleetwood Mac - You Make Loving Fun (Live) [HD Remaster]

Dit lied is puur plezier en een perfect voorbeeld van de ‘feel-good’ muziek die Fleetwood Mac in de jaren ’70 produceerde.

12. Albatross

Een instrumentaal nummer dat een sfeer van rust en vrede oproept. Het is een zeldzaam juweeltje in hun catalogus.

11. Rhiannon

Stevie Nicks op haar mystieke best. De vocalen in Rhiannon zijn betoverend en maken het een van de meest herkenbare nummers van de band.

10. Tusk

Tusk (2018 Remaster)

Een experimenteel nummer dat zelfs een heel universiteitsorkest bevat. Tusk is energetisch en laat zien hoe creatief Fleetwood Mac kan zijn.

9. Don’t Stop

Don't Stop (2004 Remaster)

Het optimisme in “Don’t Stop” is aanstekelijk. Dit nummer is door vele generaties omarmd en blijft een favoriet op Fleetwood Mac-concerten.

8. Little Lies

Fleetwood Mac - Little Lies (Official Music Video)

Een oorwurm die de luisteraar meteen meeneemt met zijn pakkende melodie en harmonieën. Het is een perfect voorbeeld van de popgevoeligheid van de band.

7. Landslide

Fleetwood Mac - Landslide (Official Music Video) [HD]

Landslide is een emotioneel beladen nummer en een van de meest gecoverde liedjes van de band. Stevie Nicks’ zang en de simpele gitaarbegeleiding maken het een tijdloos meesterwerk.

6. Sara

Fleetwood Mac - Sara (Official Music VIdeo)

Dit nummer is een emotionele rollercoaster en toont de unieke zangcapaciteiten van Stevie Nicks.

5. Everywhere

Fleetwood Mac - Everywhere (Official Music Video)

Everywhere is een van die nummers die je meteen in een goed humeur brengen. De melodie is aanstekelijk en de tekst is hoopvol.

4. Songbird

Songbird (2004 Remaster)

Een prachtige, tedere ballade gezongen door Christine McVie. Het is een liedje dat echt bij je blijft.

3. Dreams

Fleetwood Mac - Dreams (Official Music Video) [4K Remaster]

“Dreams” is een van hun grootste hits en belichaamt de zachte rockstijl die Fleetwood Mac beroemd heeft gemaakt.

2. The Chain

Fleetwood Mac - The Chain (Official Music Video) [HD]

Een ensembleprestatie die de complexiteit en het talent van de bandleden toont. De baslijn aan het einde is een van de meest iconische in de rockgeschiedenis.

1. Go Your Own Way

Fleetwood Mac - Go Your Own Way (Official Music Video) [HD Remaster]

Dit nummer, vaak beschouwd als het magnum opus van de band, heeft alles: geweldige gitaarriffs, emotionele diepgang en een pakkende melodie. “Go Your Own Way” vat perfect de geest en het talent van Fleetwood Mac samen.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023