De Nederlandse rockband Di-rect begon in oktober 1999 toen de 15-jarige Jamie Westland zijn vader Dick vroeg om hem te helpen bij het opzetten van een band. Drie andere tieners sloten zich bij hem aan, Tim Akkerman, de oudste met 19 jaar, werd de frontman. Binnen een paar maanden had Di-rect een demo van vijf nummers voltooid met het nummer “Just the Way I Do”. 3FM radio DJ Rob Stenders zag ze live spelen en was onder de indruk van ze. Hij speelde een nummer van hun demo op de nationale radio en dat wekte veel belangstelling bij platenmaatschappijen. Twee maanden later tekende Di-rect een platencontract.

Als snel volgde het debuutalbum “Discover” waarop de successingsles “Inside my head” en “Free” stonden. Ze speelde dat jaar op Pinkpop en Parkpop en wonnen een Edison voor de single “Inside my head”.

Na 4 succesvolle albums verliet in 2009 Tim Akkerman de band. Via een tv programma “Wie is Direct?” werd een nieuwe zanger gezocht. Marcel Veenendaal won de wedstrijd en is sindsdien de frontman van Di-rect.

20. 90s Kid


“90s Kid” is een nostalgische terugblik op de jaren ’90. Het nummer is een ode aan een tijdperk vol iconische muziek, mode en cultuur. De pakkende melodie en tekst zorgen voor een instant feel-good gevoel.

19. Free


“Free” is een krachtig nummer over vrijheid en zelfexpressie. De energieke gitaarriffs en de krachtige zang maken dit tot een onvergetelijk anthem.

18. Cool without you


Met zijn catchy refrein en swingende melodie is “Cool without you” een nummer dat je niet uit je hoofd krijgt. Het is een vrolijk nummer over onafhankelijkheid en zelfvertrouwen.

17. Adrenaline


“Adrenaline” is een energiek nummer dat gaat over passie en opwinding. De krachtige gitaarriffs en de opbeurende tekst maken dit tot een van de meest opwindende nummers van Di-rect.

16. Blind for you


Dit nummer is een prachtige ballad over liefde en toewijding. De emotionele zang en de gevoelige melodie maken “Blind for you” tot een van de meest ontroerende nummers van Di-rect.

15. A good thing


“A good thing” is een opbeurend nummer over positiviteit en het vinden van geluk in de kleine dingen. De vrolijke melodie en de inspirerende tekst maken dit tot een feel-good anthem.

14. She


“She” is een krachtig nummer over liefde en verlangen. De diepgaande tekst en de melodieuze gitaarlijnen maken dit tot een van de meest geliefde nummers van Di-rect.

13. Young Ones


“Young Ones” is een ode aan de jeugd en de onbezorgdheid van het jong zijn. Het nummer heeft een pakkende melodie en een inspirerende tekst die je doet terugdenken aan je eigen jeugd.

12. The Chase


Met zijn rockende gitaarriffs en krachtige zang is “The Chase” een nummer dat de energie en passie van Di-rect toont. Het is een nummer dat je oppept en je laat rocken.

11. How My Heart Was Won


Dit nummer is een prachtige ballad over liefde en verlies. De emotionele zang en de gevoelige melodie maken “How My Heart Was Won” tot een van de meest ontroerende nummers van Di-rect.

10. Hold on


“Hold on” is een inspirerend nummer dat gaat over doorzettingsvermogen en hoop. De krachtige melodie en de opbeurende tekst maken dit tot een anthem voor velen.

9. Where We Belong (met Fedde Le Grand)


In samenwerking met de getalenteerde DJ Fedde Le Grand, levert “Where We Belong” een elektrische mix van rock en dance. Het nummer is zowel op de radio als in de clubs een hit geworden.

8. Hungry for love


Met zijn pakkende refrein en melodieuze gitaarlijnen is “Hungry for love” een nummer dat je niet uit je hoofd krijgt. Het toont de romantische kant van Di-rect op zijn best.

7. Inside my head


“Inside my head” is een introspectief nummer dat gaat over zelfreflectie en innerlijke strijd. De diepgaande tekst en de emotionele melodie maken dit tot een van de meest ontroerende nummers van Di-rect.

6. This is who we are


Dit nummer is een viering van individualiteit en zelfacceptatie. “This is who we are” is een krachtig anthem dat de luisteraar aanmoedigt om trots te zijn op wie ze zijn.

5. Wild Hearts


“Wild Hearts” is een energiek en opbeurend nummer dat gaat over liefde en passie. De pakkende melodie en het onweerstaanbare refrein maken dit tot een van de meest geliefde nummers van Di-rect.

4. Devil Don’t Care


Met zijn rockende gitaarriffs en krachtige zang is “Devil Don’t Care” een nummer dat de ruigere kant van Di-rect toont. Het is een nummer dat je oppept en je laat rocken.

3. Through the Looking Glass

Dit nummer, hoewel niet vergezeld van een link, is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van Di-rect. Met zijn diepgaande tekst en melodieuze opbouw is het een nummer dat zowel fans als critici heeft geraakt.

2. Times are changing


“Times are changing” is een reflectief nummer dat gaat over verandering en groei. De emotionele zang en de prachtige melodie maken dit tot een van de meest iconische nummers van Di-rect.

1. Soldier On


Op nummer één staat “Soldier On”, een krachtig en inspirerend nummer dat gaat over doorzettingsvermogen en veerkracht. Het is een anthem voor iedereen die door moeilijke tijden gaat en een herinnering om door te gaan en sterk te blijven.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023