De Nederlandse rockband Di-rect begon in oktober 1999 toen de 15-jarige Jamie Westland zijn vader Dick vroeg om hem te helpen bij het opzetten van een band. Drie andere tieners sloten zich bij hem aan, Tim Akkerman, de oudste met 19 jaar, werd de frontman. Binnen een paar maanden had Di-rect een demo van vijf nummers voltooid met het nummer “Just the Way I Do”. 3FM radio DJ Rob Stenders zag ze live spelen en was onder de indruk van ze. Hij speelde een nummer van hun demo op de nationale radio en dat wekte veel belangstelling bij platenmaatschappijen. Twee maanden later tekende Di-rect een platencontract.

Als snel volgde het debuutalbum “Discover” waarop de successingsles “Inside my head” en “Free” stonden. Ze speelde dat jaar op Pinkpop en Parkpop en wonnen een Edison voor de single “Inside my head”.

Na 4 succesvolle albums verliet in 2009 Tim Akkerman de band. Via een tv programma “Wie is Direct?” werd een nieuwe zanger gezocht. Marcel Veenendaal won de wedstrijd en is sindsdien de frontman van Di-rect.

15. Free

14. Cool without you

13. Hold on

12. Adrenaline

11. Blind for you

10. A good thing

9. She

8. Young Ones

7. The Chase

6. Hungry for love

5. Inside my head

4. This is who we are

3. Devil Don’t Care

2. Times are changing

1. Soldier On