De Engelse rockband, bestaande uit zanger Freddie Mercury, gitarist Brian May, en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971, werd opgericht in Londen in 1970. De band scoorde grote hits in de jaren ’70, ’80 en ’90 van de vorige eeuw, en is een van de best verkopende bands aller tijden (ongeveer 300 miljoen platen wereldwijd). Naast succesvolle studioalbums maakte Queen van elk concert een waar feest. Hun optreden tijdens Live Aid in 1985 is 20 jaar later zelfs verkozen als beste liveoptreden ooit (door de BBC). Ook is single “Bohemian Rhapsody” misschien wel het beste, en de meest succesvolle popsong ooit gemaakt. Het nummer domineert in ieder geval alle de ‘top aller tijden lijsten in Nederland’ en ook in thuisland Engeland is het nummer al meerdere malen uitgeroepen tot beste nummer allertijden.

In 1991 kwam zanger Freddie Mercury te overlijden aan de gevolgen van de ziekte aids. Sinds het begin van het millenium gaven Brian May en Roger Taylor steeds vaker acte de présence als Queen, en van 2005 tot 2008 deden ze dit samen met zanger Paul Rodgers. Onder de naam ” Queen + Paul Rodgers” hebben ze nog een album uitgegeven en twee wereldtours gehouden.

Het moge duidelijk zijn welk Queen nummer er op nummer één staat in de lijst, maar zijn jullie het ook eens met de nummers twee tot en met dertig? Laat hieronder weten wat jouw favoriete Queen liedjes is!

30. Princes Of The Universe (1986)


Dit krachtige nummer, dat werd gebruikt als themalied voor de film “Highlander”, is een episch rocknummer dat de strijd en triomf van de onsterfelijken viert. Met zijn krachtige gitaarriffs en Mercury’s krachtige vocalen is het een anthem van overwinning en overleving.

29. Play The Game (1980)


Een liefdeslied met een twist, “Play The Game” is een reflectie op de complexiteit van relaties. Met zijn dromerige melodie en Mercury’s emotionele vocalen is het een van Queen’s meest romantische nummers.

28. The Invisible Man (1989)


Dit nummer, dat gaat over het gevoel onzichtbaar en onbegrepen te zijn, is een mix van rock en synthpop. Het heeft een aanstekelijk refrein en een gedenkwaardige muziekvideo waarin de bandleden als “onzichtbare mannen” verschijnen.

27. Flash (1980)


Dit nummer, geschreven voor de film “Flash Gordon”, is een elektronisch rocknummer dat de heroïsche avonturen van de titulaire held viert. Met zijn dramatische instrumentatie en theatrale vocalen is het een van Queen’s meest unieke nummers.

26. Friends Will be Friends


Dit opbeurende nummer is een viering van vriendschap en de banden die ons binden. Met zijn vrolijke melodie en hartverwarmende tekst is het een tijdloze herinnering aan het belang van vriendschap.

25. Heaven For Everyone (1995)


Dit nummer, dat oorspronkelijk werd opgenomen door Roger Taylor’s band The Cross, is een reflectie op het leven na de dood en de hoop op een betere wereld. Het is een van de laatste nummers die werd uitgebracht voordat Freddie Mercury overleed, en het is een passend eerbetoon aan zijn nalatenschap.

24. Tie Your Mother Down (1977)


Dit rocknummer, met zijn rebelse tekst en krachtige gitaarriffs, is een van Queen’s meest energieke en opstandige nummers. Het is een viering van jeugd en rebellie, en het blijft een favoriet bij live-optredens.

23. I Want It All (1989)


Dit anthem van ambitie en verlangen is een van Queen’s meest inspirerende nummers. Met zijn krachtige refrein en opbeurende boodschap is het een oproep tot actie en het najagen van je dromen.

22. ’39 (1975)


Dit folkrocknummer, geschreven door Brian May, is een verhaal over ruimtereizigers die terugkeren naar de aarde om te ontdekken dat er honderden jaren zijn verstreken. Het is een van Queen’s meest unieke en experimentele nummers, en het blijft een favoriet bij fans.

21. Fat Bottomed Girls


Dit rocknummer, dat een ode is aan vrouwen met rondingen, is een van Queen’s meest speelse en humoristische nummers. Met zijn aanstekelijke refrein en levendige instrumentatie is het een tijdloze klassieker.

20. Breakthru (1989)


“Breakthru” is een perfect voorbeeld van de evolutie van Queen’s geluid in de jaren ’80. Het nummer combineert een snelle, opgewekte melodie met de kenmerkende harmonieën van de band, wat resulteert in een onvergetelijk en energiek nummer.

19. A Kind Of Magic (1986)


Dit nummer, dat de titeltrack was voor de film “Highlander”, is een viering van het magische en het mystieke. Met zijn aanstekelijke refrein en levendige instrumentatie is het een van de meest herkenbare nummers van Queen uit de jaren ’80.

18. Bicycle Race (1978)


“Bicycle Race” is een speels en eigenzinnig nummer dat de unieke humor en creativiteit van Queen laat zien. Het nummer, dat gaat over de vreugde van fietsen, is zowel leuk als onverwacht diepgaand.

17. You’re My Best Friend (1976)


Dit liefdevolle en oprechte nummer, geschreven door bassist John Deacon voor zijn vrouw, is een viering van vriendschap en liefde. Met zijn warme melodie en oprechte tekst is het een van de meest hartverwarmende nummers van Queen.

16. Radio Ga Ga (1984)


“Radio Ga Ga” is een eerbetoon aan de gouden dagen van de radio. Het nummer, dat gaat over de kracht van muziek om mensen samen te brengen, is zowel nostalgisch als vooruitstrevend.

15. Love Of My Life (1975)


Dit tedere en emotionele nummer, geschreven door Freddie Mercury voor zijn voormalige geliefde Mary Austin, is een van de meest ontroerende ballads van Queen. Met zijn eenvoudige melodie en diepgaande tekst is het een tijdloze klassieker.

14. We Are The Champions (1977)


Dit anthem van overwinning en doorzettingsvermogen is een van de meest herkenbare en invloedrijke nummers van Queen. Het is een viering van succes en triomf, en is een favoriet geworden bij sportevenementen over de hele wereld.

13. Crazy Little Thing Called Love (1979)


Dit rockabilly-geïnspireerde nummer, geschreven door Mercury in slechts 10 minuten, is een luchtige en vrolijke ode aan de liefde. Met zijn swingende ritme en speelse tekst is het een van de meest dansbare nummers van Queen.

12. These Are the Days Of Our Lives (1991)


Dit nummer, dat een van de laatste was die werd opgenomen voordat Freddie Mercury overleed, is een reflectieve blik op het verleden. Het is zowel nostalgisch als hoopvol, en de video, die een zieke Mercury toont, is bijzonder ontroerend.

11. We Will Rock You (1977)


Dit iconische nummer, met zijn onmiskenbare stampende ritme en krachtige refrein, is een van de meest herkenbare en invloedrijke rocknummers aller tijden. Het is een oproep tot actie en rebellie, en is een favoriet geworden bij sportevenementen en concerten over de hele wereld.

10. Killer Queen (1974)


“Killer Queen” is een van de vroegste hits van Queen en toont hun kenmerkende mix van rock en opera. Met zijn pakkende melodie en onvergetelijke gitaarsolo is het een perfect voorbeeld van de unieke stijl van de band.

9. The Show Must Go On (1991)

https://www.youtube.com/watch?v=4ADh8Fs3YdU&spfreload=1
Dit emotionele nummer werd geschreven tijdens de laatste dagen van Freddie Mercury en is een krachtige herinnering aan zijn ongelooflijke talent en doorzettingsvermogen. Ondanks zijn verslechterende gezondheid zong Mercury het nummer met volle overgave, waardoor het een van de meest ontroerende nummers in het repertoire van Queen is.

8. Who Wants To Live Forever (1986)


Dit epische ballad, geschreven door gitarist Brian May voor de film “Highlander”, is een hartverscheurend nummer over liefde en verlies. Met zijn orkestrale arrangement en krachtige zang is het een van de meest emotionele nummers van Queen.

7. I Want To Break Free (1984)


Dit nummer, bekend om zijn iconische videoclip waarin de bandleden verkleed zijn als vrouwen, is een vrolijk en aanstekelijk nummer dat gaat over het verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid.

6. Under Pressure (1981)


Deze samenwerking met David Bowie is een van de grootste hits van Queen en gaat over de druk en stress van het moderne leven. De iconische baslijn en de harmonieuze samenzang van Mercury en Bowie maken het tot een tijdloze klassieker.

5. Another One Bites The Dust (1980)


Dit funky en dansbare nummer, geschreven door bassist John Deacon, is een van de grootste hits van Queen en toont hun veelzijdigheid als band.

4. Somebody To Love (1976)


Dit gospel-geïnspireerde nummer is een hartverscheurende smeekbede voor liefde en acceptatie. Met zijn krachtige zang en harmonieuze koor is het een van de meest geliefde nummers van Queen.

3. Innuendo (1991)


Dit epische en complexe nummer, dat invloeden heeft van flamenco en opera, is een van de laatste grote werken van Queen en toont hun ongelooflijke muzikale talent en creativiteit.

2. Don’t Stop Me Now (1979)


Dit vrolijke en energieke nummer is een viering van het leven en de vrijheid. Met zijn pakkende melodie en positieve boodschap is het een van de meest geliefde nummers van Queen.

1. Bohemian Rhapsody (1975)


“Bohemian Rhapsody” is zonder twijfel het meest iconische nummer van Queen. Met zijn unieke mix van rock, ballad en opera is het een muzikaal meesterwerk dat zijn weerga niet kent. Het nummer, dat zes minuten duurt en geen refrein heeft, was revolutionair voor zijn tijd en blijft tot op de dag van vandaag een van de grootste hits in de muziekgeschiedenis.

6 Comments

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023