INXS, de legendarische rockband uit Australië, heeft een indrukwekkend muzikaal erfgoed achtergelaten. Met hun aanstekelijke mix van rock, new wave en funk zijn ze een van de meest iconische bands van de jaren ’80 en ’90. Maar welke nummers zijn nou écht onmisbaar in de rijke catalogus van INXS? Hier is onze top 10:

10. Disappear

“Disappear” van het album ‘X’ (1990) is een typisch INXS-nummer: een sterke melodie, een catchy refrein en Michael Hutchence’s kenmerkende stem. Het nummer is een hoogtepunt in de band’s carrière, en de melodie nestelt zich moeiteloos in je hoofd.

9. Don’t Change

“Don’t Change,” afkomstig van het album ‘Shabooh Shoobah’ (1982), is een anthem dat de tand des tijds moeiteloos heeft doorstaan. Het nummer, een mix van post-punk en new wave, heeft een opbouw die doet denken aan het beste van U2, maar met die unieke INXS-twist.

8. By My Side

Van hun album ‘X’ komt ook “By My Side,” een nummer dat de meer gevoelige kant van INXS toont. De balladachtige melodieën gecombineerd met Hutchence’s soulvolle zang maken dit nummer een van hun meest aangrijpende.

7. Suicide Blonde

Het provocatieve “Suicide Blonde” uit 1990 combineert een scherpzinnige tekst met een stuwend ritme. De harmonica-intro geeft het een uniek geluid dat onmiddellijk herkenbaar is en het nummer heeft zelfs na meer dan 30 jaar niets aan kracht ingeboet.

6. Mystify

“Mystify” van het album ‘Kick’ (1987) is een nummer dat perfect de essentie van INXS weet te vangen. De swingende pianomelodie, samen met de uitgesproken stem van Hutchence, creëert een sfeer die zowel dromerig als aards is.

5. Beautiful Girl

Een ander hoogtepunt is “Beautiful Girl,” van het album ‘Welcome to Wherever You Are’ (1992). Dit nummer is meer dan alleen een mooi liefdesliedje; het laat ook een meer ingetogen kant van de band zien en behandelt thema’s als lichaamsbeeld en zelfrespect.

4. New Sensation

“New Sensation” is een nummer dat gewoonweg bruist van energie. De blazerssectie voegt een extra dimensie toe aan het toch al krachtige arrangement. De song is een brug tussen de rock-roots van de band en hun flirt met popmuziek.

3. Need You Tonight

“Need You Tonight” is ongetwijfeld een van INXS’ meest iconische nummers. Het heeft een onweerstaanbare groove die direct uitnodigt tot dansen. De combinatie van Hutchence’s zwoele stem en de strakke gitaarriffs maken het een onvergetelijk nummer.

2. Original Sin

“Original Sin” markeerde een belangrijk keerpunt in de carrière van INXS. De band waagde zich meer aan synthesizers en elektronische geluiden, zonder hun rock-identiteit te verliezen. Het nummer behandelt diepe thema’s zoals ras en identiteit, en is daardoor niet alleen muzikaal maar ook tekstueel indrukwekkend.

1. Never Tear Us Apart

Op nummer één staat “Never Tear Us Apart,” een emotioneel krachtig nummer dat je vanaf de eerste saxofoonnoten grijpt. Dit lied heeft alles: romantiek, drama en een onvergetelijke melodie. Het is niet alleen het hoogtepunt van hun album ‘Kick,’ maar ook het ultieme INXS-nummer dat de tijdloze aantrekkingskracht van de band bewijst.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023