Michael Kiwanuka is een artiest die erin slaagt om soul, folk en R&B tot een verfijnde mix te brengen. Met zijn emotioneel geladen teksten en warme stem heeft hij de afgelopen jaren een onmiskenbare plek in de muziekwereld verworven. Maar welke nummers zijn absolute pareltjes in zijn oeuvre? Hier komen de 10 beste Michael Kiwanuka nummers.

10. Hero

Hero komt uit het zelfgetitelde album “Kiwanuka” en serveert een krachtig politiek statement. Hierin combineert hij klassieke soul-invloeden met een moderne twist, waardoor het zowel actueel als tijdloos aanvoelt. Het nummer werd gebruikt als aanklacht tegen racisme en politiegeweld, en Kiwanuka bewijst hiermee dat hij niet bang is om een statement te maken.

9. Black Man in a White World

Dit nummer spreekt boekdelen. De titel alleen al maakt een sterke indruk, en het lied zelf is een verfijnde balans tussen hoop en verdriet. Michael Kiwanuka gebruikt in dit nummer zijn folkroots om een verhaal te vertellen dat universeel aanvoelt, maar toch heel persoonlijk is.

8. Rest

Rest is een subtiel, rustig nummer dat de luisteraar uitnodigt om te reflecteren. De akoestische gitaren en zachtaardige vocalen maken het een meditatief moment op zijn album “Home Again.” Het toont de veelzijdigheid van Kiwanuka, die net zo gemakkelijk een ingetogen ballad kan afleveren als een uitbundige soultrack.

7. Solid Ground

Met dit nummer neemt Kiwanuka ons mee naar een meer introspectieve plaats. De warme arrangementen in combinatie met zijn kenmerkende stem maken Solid Ground tot een van zijn meest ontroerende werken. De spiritualiteit van het nummer heeft het tot een favoriet gemaakt bij zijn live-optredens.

6. I’m Getting Ready

Dit nummer, afkomstig van zijn debuutalbum “Home Again,” zit vol optimisme en verlangen. Met een aanstekelijke melodie en hartverwarmende tekst raakt het je recht in het hart. I’m Getting Ready toont een vroege Kiwanuka die al helemaal klaar is om de muziekwereld te veroveren.

5. Money

Money is een vrolijk nummer met een belangrijke boodschap over de gevaren van materialisme. Samen met Tom Misch heeft Kiwanuka een lied gecreëerd dat zowel ritmisch als lyrisch een hoogtepunt vormt in zijn discografie. De funky ritmes en het sterke baswerk maken dit een onmisbaar nummer voor elke playlist.

4. One More Night

One More Night is een uptempo nummer dat doordrenkt is van soul en een snufje jazz. De blazers maken het nummer een echt feest voor de oren, en Kiwanuka’s stem zorgt voor een rijke textuur die je direct meevoert.

3. Love & Hate

Dit nummer, dat de titeltrack is van zijn tweede album, is een episch, slepend werkstuk dat zich bezighoudt met de complexiteit van menselijke emoties. De gelaagdheid en diepgang in Love & Hate maken het een van de sterkste nummers in zijn repertoire.

2. Home Again

De titeltrack van zijn debuutalbum is zonder twijfel een van zijn bekendste werken. De akoestische elementen gemengd met zijn warme stem creëren een gevoel van thuiskomen, precies zoals de titel al suggereert. Home Again is een tijdeloze klassieker die nog generaties lang beluisterd zal worden.

1. Cold Little Heart

Cold Little Heart is misschien wel Kiwanuka’s magnum opus. Dit nummer, dat ook als de openingstrack van de populaire serie “Big Little Lies” werd gebruikt, heeft een lengte van meer dan 10 minuten waarin hij ruimte neemt voor emotionele diepgang en muzikale exploratie. Het is een meesterwerk dat zijn veelzijdigheid als artiest echt laat zien.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023