De Amerikaanse rockband Linkin Park brak in 2000 door met het debuutalbum “Hybrid Theory”, met onder andere de enorme hit “In the End”. Op de eerste drie albums van de band stond vooral muziek die te omschrijven is als een combinatie van metal, rap en rock. Met het vierde album “Minutes to Midnight” uit 2007 experimenteerde de band ook met andere muziekstijlen, voornamelijk alternatieve rock. Het album “A Thousands Suns” uit 2010 is juist weer voornamelijk elektronische rock. Het laatste album van Linkin Park “The Hunting Party” uit 2014 laat juist weer een harder geluid horen. Een zeer gevarieerde lijst dus met de beste nummers van Linkin Park. Laat ook even weten wat jou favoriete liedjes is!

10. Guilty All the Same (2014)


“Guilty All the Same” is een krachtig nummer dat de kenmerkende mix van rock en rap van Linkin Park laat zien. Het nummer, afkomstig van het album “The Hunting Party”, heeft een energieke melodie en krachtige teksten.

9. Waiting for the End (2010)


Dit nummer, afkomstig van het album “A Thousand Suns”, is een emotioneel en introspectief nummer dat de luisteraar meeneemt op een reis van hoop en verlies.

8. Somewhere I Belong (2003)


“Somewhere I Belong” is een van de meest herkenbare nummers van Linkin Park, met zijn pakkende melodie en emotionele teksten over het zoeken naar een plek waar men thuishoort.

7. Papercut (2001)


Dit nummer, afkomstig van het debuutalbum “Hybrid Theory”, is een perfect voorbeeld van de unieke mix van rock en rap waar Linkin Park bekend om staat.

6. New Divide (2009)


“New Divide” werd geschreven voor de soundtrack van de film “Transformers: Revenge of the Fallen” en is een krachtig en episch nummer dat de kenmerkende stijl van Linkin Park laat zien.

5. Breaking the Habit (2003)


Dit emotionele nummer, afkomstig van het album “Meteora”, gaat over het overwinnen van persoonlijke demonen en het breken van slechte gewoontes.

4. Faint (2003)


“Faint” is een energiek en krachtig nummer dat de luisteraar aanspoort om voor zichzelf op te komen en zichzelf te laten horen.

3. One Step Closer (2000)

https://www.youtube.com/watch?v=pmUTBDuUGz8
Dit nummer, ook afkomstig van “Hybrid Theory”, is een van de eerste grote hits van Linkin Park en heeft de band op de kaart gezet als een van de grootste rockbands van hun generatie.

2. Numb / Encore (2004)


Deze samenwerking met rapper Jay-Z is een van de meest iconische nummers van Linkin Park. De mix van “Numb” van Linkin Park en “Encore” van Jay-Z heeft beide nummers nieuw leven ingeblazen en is een perfect voorbeeld van de veelzijdigheid van de band.

1. In the End (2001)

https://www.youtube.com/watch?v=1yw1Tgj9-VU
“In the End” is ongetwijfeld het meest iconische nummer van Linkin Park. Met zijn pakkende piano-intro, krachtige teksten en onvergetelijke refrein is het nummer een wereldwijde hit geworden en heeft het de band tot supersterren gemaakt.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023