Vraag aan iemand om een meidengroep te noemen en ze zullen waarschijnlijk komen met de bands “The Spice Girls”, “All Saints”, “Little Mix” of misschien wel de populaire K-pop band “Blackpink“. Maar vergeet niet dat ook Nederland een paar zeer populaire meidengroepen heeft gekend.

10. Linda, Roos & Jessica

Het trio Linda, Roos & Jessica was afkomstig van de soap Goede tijden, slechte tijden. Het begon als grap maar het eerste liedje van actrices Babette van Veen (Linda), Guusje Nederhorst (Roos) en Katja Schuurman (Jessica) “Ademnood” belande op de eerste plaats in de hitlijsten dus moesten er meer liedjes komen. Ze zouden vijf hits scoren.

9. Centerfold

De meidengroep Centerfold heeft bestaan van 1984 tot 2010 in verschillende formaties. De eerste singles was “Bad Boy” en werd uitgebracht samen met een pikante fotosessie in de Playboy (vandaar de naam “Centerfold”). Ze traden ook vaak op in lingerie of zeer sexy kleding. De grootste hit was “Dictator” uit 1986 en een cover van “Radar Love” van de Golden Earing.

8. WOW!

Eind jaren ’90 scoorde de Nederlandse meidengroep WOW! een aantal bescheiden hits. De grootste was “Keer Op Keer (Loop Maar Naar De Maan)” uit 1997.

Ik ben Denise, ik ben Jenske,
Ik ben Naomi, ik ben Mandy
& ik ben Joelle
& wij zijn: WOW!

7. Kus

Zoals dat geldt voor zoveel meidengroepen in deze lijst was ook “Kus” een project van Fluitsma & Van Tijn. De groep scoorde midden jaren ’00 een aantal grote hits met Nederlandstalige liedjes als “Lekker ding” en “Topje van m’n zus”.

6. Treble

Treble was geen typische meidenband. Deels zingen ze in het Engels en deels in een zelfverzonnen taal, de Treble-‘taal’. Veel nummers hebben een Afrikaans klinkend geluid. Ramaganana uit 2002 was een zeer grote hit. In 2006 deden ze weinig succesvol mee aan het Eurovisiesongfestival.

5. OG3NE

OG3NE bestaat uit de drie zussen Lisa, Amy en Shelley Vol. In 2014 wonnen zij het vijfde seizoen van The voice of Holland. De eerste single die ze uitbrachten na de talentenjacht “magic” uit 2014 is nog steeds hun grootste hit.

4. Loïs Lane

Ben je al een meidengroep als je bestaat uit twee meiden? Vast wel toch. In 1988 braken de zussen Monique en
Suzanne Klemann door met de titelsong Amsterdamned voor de gelijknamige film Amsterdamned. In 1990 scoorde ze met de singles Fortune fairytales en I wanna be twee grote hits en leverde zelfs een samenwerking op met Prince.

3. Close II You

Close II You was het Nederlandse antwoord op de Spice Girls. In 1997 kwam de eerste single “Nice & Nasty” die een bescheiden hit werd. De tweede single “Baby Don’t Go” werd een grote hit, zowel in Nederland als Europa.

2. Luv’

Eind jaren ’70 en begin jaren ’80 scoorde meidengroep Luv’ grote hits over de hele wereld. De originele bezetting bestond uit Patty Brard, José Hoebee en Marga Scheide. Wereldwijd heeft Luv’ meer dan 7 miljoen platen verkocht. De grootste hits waren: : “U.O.Me (Welcome to Waldolala)”, “You’re the Greatest Lover”, “Trojan Horse”, “Casanova” en “Ooh, Yes I Do”.

1. Dolly Dots

De Dolly Dots waren een zeer populaire meidengroep in de jaren ’80 van de vorige eeuw. De 6 meiden: Angela Groothuizen, Angéla Kramers, Anita Heilker, Esther Oosterbeek, Patty Zomer en Ria Brieffies scoorde hits in heel Europa. De grootste hit is “Love me just a little bit more”

foto omslag: Marcel Antonisse / Anefo – Nationaal Archief

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023