Donald Ellerström, ook wel bekend als Donnie of MaraDonnie, is een Nederlandse rapper geboren op 5 augustus 1994 in Amsterdam. Hij heeft een Zweedse vader en Nederlandse moeder. Donnie kwam in contact met platenlabel Magnetron Music via Vjèze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig (DJVT). Onder de artiestennaam Young Kermit heeft hij al eerder samengewerkt met onder anderen Lange Frans. In 2014 bracht Donnie zijn eerste mixtape uit onder de naam Leipie van het plein.

In 2015 bracht Donnie samen met Vieze Fur het nummer Koud als ik je zoen uit als soundtrack van de film Prins, waarin hij ook een kleine rol speelde als “Rudy”. Later dat jaar verscheen Donnies eerste album, Mannelogie, dat volledig geproduceerd werd door DJVT-producer Bas Bron. In 2016 bracht Donnie Mentaal uit, een eerbetoon aan darter Raymond van Barneveld. Die track kwam later terug op de tweede mixtape genaamd Loei ordinair. In hetzelfde jaar bracht hij ook een ep uit genaamd Kwart voor monnie, met op de titeltrack ook Willie Wartaal.

10. Ik Heb De Hele Nacht Liggen Smoken

9. Heb Je Jonko Voor Mij

8. Snelle Planga

7. Geen Centen, Maar Spullen

6. Bon Gepakt

5. Barry Hayze

4. Bieber van de Kroeg

3. Vanavond (Uit M’n Bol) (Met Kriss Kross Amsterdam)

2. Scoren

1. Frans Duits

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023