10. U2 – Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me

Dit nummer van U2 werd geschreven voor de film “Batman Forever”, niet zo gek dus ook dat de video zich afspeelt in Gotham.

9. Red Hot Chili Peppers – Love Rollercoaster

Love Rollercoaster van de Red Hot Chili Peppers staat op de soundtrack van de Beavis and Butt-Head film en om die reden werd de band zelf ook in de stijl van de cartoon getekend.

8. Kanye West – Heartless

Ook rapper Kanye West heeft een geanimeerde videoclip behorende bij het liedje Heartless uit 2008. De animatie is vrij simplistisch, maar het werkt.

7. Daft Punk – One More Time

De animatie in deze videoclip van Daft Punk is uitgebreid tot een ware speelfilm, namelijk het Japanse 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar System, waarbij het hele album Daft Punkt album Discovery als soundtrack voor werd gebruikt.

6. Radiohead – Paranoid Android

Een band van wie je niet zo snel animatie zou verwachten heeft een van de beroemdste geanimeerde muziekvideo’s, namelijk Paranoid Android van Radiohead. Eigenlijk is dit ook de reden dat de clip bestaat, de band wilde juist iets maken tegen alle verwachtingen in. Ook hadden ze veel plezier met het maken van de video en wilde dus niet een depressieve clip zoals we van hun gewend zijn.

5. Linkin Park – Breaking The Habit

De animatie bij deze videoclip van Linkin Parks Breaking the Habit is gemaakt door Kazuto Nakazawa die je kent van de animatiescene uit Kill Bill: Volume 1.

4. A-ha – Take On Me

Een klassieker, de video van A-ha’s Take On Me uit 1984. Een actrice wordt in een schetsboek getrokken en beleefd hier een surrealistisch avontuur met de zanger van de band die uit het boek probeert te ontsnappen.

3. Disturbed – Land Of Confusion

Deze cover van Genesis’ Land Of Confusion van Disturbed heeft een geweldige politiek geladen video. In de video, geanimeerd door niemand minder dan Todd McFarlane, zien we Guy, de mascotte van de band, het opnemen tegen Nazi-achtige soldaten en corrupte politici.

2. Gorillaz – Feel Good Inc.

https://www.youtube.com/watch?v=H8Qp38qT-xI

De Gorillaz zijn een virtuele band, alle bandleden worden dus uitgebeeld door geanimeerde karakters. Niet zo gek dus dat ze in dit lijstje staan! De animaties bij Feel Good Inc. zijn geweldig en zijn geïnspireerd door Hayao Miyazaki’s Castle In The Sky.

1. Red Hot Chili Peppers – Californication

Nogmaals de Peppers. Het ziet er misschien een beetje ouderwets uit deze clip uit 1999, maar blijft geweldig om te zien. De video is uiteraard geïnspireerd door de Grand Theft Auto games.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023