1. Rick Astley – Never Gonna Give You Up

Een van de oudste ‘pranks’ op internet, ook wel bekend onder de naam de “Rick Roll”. Iedereen heeft deze video weleens gezien nadat hij een mailtje of appje kreeg van een vriend met een link naar de meest coole, fantastische video ooit die je MOET zien! Je klinkt, en ja hoor, je zit te kijken naar een zingende en dansende Astley …

2. Nyan Cat

https://www.youtube.com/watch?v=QH2-TGUlwu4

Nyan Cat, de 8bit kat, met irritant liedje ging viral in april 2011. Nog steeds een van de populairste ‘memes’ ooit.

3. Dragostea Din Tei (Numa Numa)

https://www.youtube.com/watch?v=60og9gwKh1o

Dragostea Din Tei van O-zone was al een grote hit voordat Youtube bestond. Maar dankzij “numa numa” zat het liedje nogmaals weken in ons hoofd.

4. Trololololo

In 2009 werd de Russiche zanger Edoeard Chil in een klap wereldberoemd dankzij bovenstaand filmpje, ook wel bekend als de Trololololo song (echte titel: ik ben heel blij, want ik ga eindelijk terug naar huis – Я очень рад, ведь я, наконец, возвращаюсь домой). Het nummer werd onder andere op dezelfde manier gebruikt als de nummer 1, de Rick Roll.

5. Bed Intruder

Bed Intruder bestaat uit korte stukjes uit een nieuwsclip over een verkrachter die vrij rondloopt, ze waarschuwen: “hide yo kids” and “hide yo wife”. Het filmpje was de best bekeken video van 2010.

6. OK Go – Here It Goes Again

De indie-band OK Go werd in 2006 in een klap wereldberoemd dankzij bovenstaande videoclip waarop ze een dansje doen op loopbanden. Ze hadden slechts 17 takes nodig om de video op te nemen. Later zouden ze bij de VMA’s het dansje nogeens live overdoen. Ze wonnen een Grammy voor de video.

7. Keyboard Cat

“Keyboard Cat” een filmpje van Charlie Schmidt kat die keyboard speelt is een van de eerste video’s die viral ging. Het filmpje zelf komt zelfs al uit 1984.

8. Look at my horse! My horse is amazing!

Waarom bepaalde video’s viral worden? Tja, als je dat zou weten zou je rijk zijn. De Amazing Horse is een absurde video die miljoenen keren werd bekeken.

9. Double Rainbow

Dezelfde comedygroep verantwoordelijk voor de Bed Intruder song maakte de Double Rainbow Song. De video van een man die gek wordt als hij een dubbele regenboog in Yosemite Park ziet maken ze hierin belachelijk.

10. Peanut Butter Jelly Time

“Peanut Butter Jelly Time” is een nummer van de Buckwheat Boyz uit 2012. Het werd een internetsuperhit nadat er een flash filmpje online verscheen met een dansende banaan. De video is onder andere te zien geweest in The Proud Family, Family Guy, en Regular Show.

11. Hamster Dance

De Hamster Dance is misschien wel het eerste catchy internet meme liedje. Al in 1997 werd de animatie geplaatst op geocities.com. En op Youtube zijn de hamsters die “Whistle Stop” van Roger Mille zingen nog steeds populair.

12. What What (in the Butt)

Op Valentijnsdag 2007 op internet gezet dit liefdes liedje van Samwell waarin hij zijn liefde voor anale sex beschrijft. Onder andere South Park” en “Tosh.0.” hebben dit liedje gebruikt in hun show.

13. Friday – Rebecca Black

Friday van Rebecca Black uit 2011 staat ook wel bekend als het slechtste nummer ooit gemaakt. De lyrics, de zang, de muziek, allemaal waardeloos. Maar wel al 75 miljoen views op youtube!

1 Comment

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023