De Australische rockband AC/DC is zonder twijfel een van de meest iconische bands in de geschiedenis van de rockmuziek. Met hun kenmerkende gitaarriffs en krachtige vocalen hebben ze de wereld veroverd en een onuitwisbare stempel gedrukt op de rock-‘n-roll. Maar welke nummers van AC/DC zijn nu echt de absolute klassiekers? Hier is onze top 10 van de beste AC/DC nummers.

10. Dirty Deeds Done Dirt Cheap


Het titelnummer van hun derde studioalbum uit 1976 is een perfect voorbeeld van de ruige en rauwe energie van AC/DC. Met zijn aanstekelijke refrein en de kenmerkende stem van Bon Scott is “Dirty Deeds Done Dirt Cheap” een nummer dat je niet snel vergeet. Het lied, dat gaat over een huurmoordenaar die zijn diensten aanbiedt, heeft een donker randje, maar wordt gebracht met een knipoog en een flinke dosis humor.

9. Shoot to Thrill


Afkomstig van het legendarische album “Back in Black” uit 1980, is “Shoot to Thrill” een van die nummers die je direct herkent aan de openingsriff. Het nummer is een krachtige rock-‘n-roll-ervaring, met een onweerstaanbare energie die je dwingt om mee te zingen. Het werd later ook gebruikt als soundtrack voor de film “Iron Man 2”, wat een nieuwe generatie fans naar de band trok.

8. You Shook Me All Night Long


Dit nummer, ook van het “Back in Black” album, is misschien wel een van de meest bekende en geliefde nummers van AC/DC. Met zijn onvergetelijke gitaarriff en pakkende tekst is het een anthem geworden voor rockliefhebbers over de hele wereld. Het nummer gaat over een wilde nacht met een vrouw en wordt met zoveel passie gebracht dat het bijna onmogelijk is om stil te blijven zitten.

7. Whole Lotta Rosie


“Whole Lotta Rosie” is een eerbetoon aan een voluptueuze vrouw die Bon Scott ooit ontmoette. Het nummer, afkomstig van het album “Let There Be Rock” uit 1977, is een explosieve rockervaring met een onweerstaanbare gitaarsolo. Het is een van die nummers die de essentie van AC/DC perfect vastlegt: rauw, luid en ongecompliceerd.

6. Hells Bells


De openingsklanken van de klokken geven al aan dat dit geen gewoon nummer is. “Hells Bells”, ook van het “Back in Black” album, is een donker en dreigend nummer dat gaat over de duivel en de onderwereld. De zware gitaarriffs en de krachtige vocalen van Brian Johnson maken dit tot een van de meest herkenbare nummers van de band.

5. T.N.T.


Dit nummer van het gelijknamige album uit 1975 is een van de vroegste hits van AC/DC. Met zijn kenmerkende refrein “Oi, Oi, Oi!” is het een nummer dat elke rockfan kan meezingen. “T.N.T.” is een krachtig en explosief nummer dat de rebelse geest van de band perfect weergeeft.

4. Back in Black


Het titelnummer van hun meest succesvolle album is een eerbetoon aan de overleden zanger Bon Scott. Met zijn krachtige gitaarriffs en onvergetelijke refrein is “Back in Black” een van de grootste rocknummers aller tijden. Het nummer symboliseert de wedergeboorte van de band na het tragische verlies van hun frontman.

3. Highway to Hell


Dit nummer, van het gelijknamige album uit 1979, is een van de meest iconische rocknummers ooit. Met zijn onweerstaanbare gitaarriff en pakkende refrein is het een nummer dat generaties rockfans heeft geïnspireerd. Het nummer gaat over het harde leven on the road en de uitdagingen die daarbij komen kijken.

2. Thunderstruck


“Thunderstruck”, van het album “The Razors Edge” uit 1990, is een van de meest herkenbare en geliefde nummers van AC/DC. Met zijn razendsnelle gitaarriffs en krachtige vocalen is het een nummer dat je vanaf de eerste noot bij de keel grijpt. Het nummer is een eerbetoon aan de kracht van de natuur en de energie van een onweersbui.

1. Thunderstruck


Ja, je leest het goed. “Thunderstruck” verdient absoluut de eerste plaats in deze lijst. Het nummer is een perfecte weergave van alles wat AC/DC zo geweldig maakt: krachtige gitaarriffs, onweerstaanbare melodieën en een energie die je niet kunt negeren. Het is een nummer dat elke rockfan kent en waardeert, en het verdient absoluut de titel van beste AC/DC nummer ooit.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023