The Beatles, de meest succesvolle band allertijden, teveel goede nummers om een toplijst van te maken. In de top 2000 van radio 2 staan ze er dan ook meer dan 50 keer in! Oftwel 2.5% van de liedjes is van The Beatles. We hebben toch geprobeerd om een top 25 samen te stellen.

25. Yellow Submarine


Dit vrolijke en kinderlijke nummer, dat ook de titeltrack was van de gelijknamige animatiefilm, is een van de meest herkenbare nummers van The Beatles. De aanstekelijke melodie en het pakkende refrein maken het tot een favoriet bij jong en oud.

24. Helter Skelter


Dit harde rocknummer, geschreven door Paul McCartney, is een van de meest energieke nummers van The Beatles. De rauwe energie en de krachtige uitvoering maken het tot een favoriet bij rockfans.

23. All You Need is Love


Dit optimistische nummer, dat werd geschreven voor een wereldwijde televisie-uitzending, is een van de meest herkenbare nummers van The Beatles. De universele boodschap van liefde en eenheid maakt het tot een tijdloze klassieker.

22. With A Little Help From My Friends


Dit vrolijke nummer, gezongen door Ringo Starr, is een ode aan vriendschap. De aanstekelijke melodie en het pakkende refrein maken het tot een van de meest geliefde nummers van de band.

21. Across the Universe


Dit prachtige nummer, dat gaat over de vergankelijkheid van het leven en de oneindigheid van het universum, is een van de meest poëtische nummers van The Beatles. De zachte melodie en de spirituele tekst maken het tot een tijdloze klassieker.

20. Tomorrow Never Knows

https://www.youtube.com/watch?v=tisjsgsgtZU
Dit experimentele nummer, dat het “Revolver” album afsluit, is een van de meest vooruitstrevende nummers van The Beatles. De innovatieve studio-effecten en de diepgaande teksten maken het tot een van de meest unieke nummers van de band.

19. Lucy in the Sky with Diamonds


Dit psychedelische nummer, geïnspireerd door een tekening van John Lennon’s zoon Julian, is een van de hoogtepunten van het “Sgt. Pepper’s” album. De dromerige melodie en de kleurrijke teksten maken het tot een favoriet bij fans van psychedelische muziek.

18. Twist And Shout


Hoewel het een cover is, hebben The Beatles dit nummer volledig eigen gemaakt. John Lennon’s rauwe vocalen en de energieke uitvoering maken het tot een van de beste rock-‘n-rollnummers aller tijden.

17. I Want to Hold Your Hand


Dit nummer, dat The Beatles hun eerste nummer 1-hit in de VS opleverde, is een perfect voorbeeld van hun vroege geluid. De vrolijke melodie en de harmonieën maken het tot een van de meest geliefde nummers van de band.

16. Help!


Dit energieke nummer, dat ook de titeltrack was van de gelijknamige film, is een oprechte schreeuw om hulp van John Lennon. De aanstekelijke melodie en het pakkende refrein maken het tot een van de meest herkenbare nummers van The Beatles.

15. Something


Geschreven door George Harrison, is “Something” een van de mooiste liefdesliedjes ooit gemaakt. De zachte melodie en de romantische tekst maken het tot een favoriet bij bruiloften en speciale gelegenheden.

14. In My Life


Een prachtige reflectie op het verleden, “In My Life” is een van de meest persoonlijke en ontroerende nummers van John Lennon. De eenvoudige melodie en de diepgaande tekst maken het tot een tijdloze klassieker.

13. A Day in the Life


Dit nummer, dat het “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” album afsluit, is een episch kunstwerk dat twee verschillende liedjes combineert tot één naadloos geheel. De overgangen en het orkestrale crescendo maken het tot een van de meest ambitieuze nummers van The Beatles.

12. I Am The Walrus


Een psychedelisch meesterwerk vol bizarre teksten en experimentele geluiden. John Lennon’s creativiteit komt hier volledig tot uiting, waardoor het een van de meest unieke en onderscheidende nummers van de band is.

11. The Long and Winding Road

https://www.youtube.com/watch?v=Xqu9qhBHWNs
Dit melancholische nummer, geschreven door Paul McCartney, spreekt over de ups en downs van het leven en relaties. De emotionele lading en het prachtige orkestarrangement maken het tot een van de meest ontroerende nummers van The Beatles.

10. Penny Lane


Penny Lane is een nostalgische terugblik op de jeugd van Paul McCartney en John Lennon in Liverpool. Het nummer, met zijn kenmerkende trompet solo, schildert een levendig beeld van het dagelijks leven in de beroemde straat. De melodie is vrolijk en aanstekelijk, en het nummer staat symbool voor de onschuldige dagen van de band voordat de wereldwijde Beatlemania losbarstte.

9. Come Together

https://www.youtube.com/watch?v=mfI4111pc0s
Met zijn hypnotiserende baslijn en cryptische teksten is “Come Together” een van de meest unieke en herkenbare nummers van The Beatles. Oorspronkelijk geschreven door Lennon voor Timothy Leary’s campagne voor het gouverneurschap van Californië, werd het nummer uiteindelijk een van de hoogtepunten van het “Abbey Road” album. De rauwe energie en het kenmerkende drumgeluid maken dit nummer tot een echte klassieker.

8. Strawberry Fields Forever


Dit psychedelische meesterwerk, geïnspireerd door een weeshuis genaamd Strawberry Field in Liverpool, is een van de meest experimentele nummers van The Beatles. De dromerige melodie en de innovatieve studio-effecten, zoals het achterwaarts afspelen van instrumenten, maken dit nummer tot een tijdloze favoriet. Het nummer is een perfect voorbeeld van de creatieve hoogtepunten van de band in de late jaren ’60.

7. Eleanor Rigby


Met zijn sombere teksten over eenzaamheid en vervreemding is “Eleanor Rigby” een van de meest aangrijpende nummers van The Beatles. De strijkersarrangementen, gecomponeerd door producer George Martin, geven het nummer een klassiek gevoel, terwijl de teksten een diep gevoel van melancholie oproepen. Het nummer is een reflectie op de menselijke conditie en blijft tot op de dag van vandaag relevant.

6. Here Comes the Sun


Geschreven door George Harrison in de tuin van zijn vriend Eric Clapton, is “Here Comes the Sun” een optimistisch en hoopvol nummer. De akoestische gitaar en de vrolijke melodie maken het tot een van de meest geliefde nummers van The Beatles. Het nummer is een welkome afwisseling van de zwaardere thema’s op het “Abbey Road” album en straalt pure vreugde uit.

5. While My Guitar Gently Weeps

https://www.youtube.com/watch?v=F3RYvO2X0Oo
Dit emotionele nummer, ook geschreven door George Harrison, is een van de hoogtepunten van het “White Album”. De hartverscheurende gitaarsolo, gespeeld door Eric Clapton, voegt een extra laag van emotie toe aan het nummer. De tekst, die gaat over de vergankelijkheid van het leven en de onvermijdelijke pijn van het menselijk bestaan, maakt dit nummer tot een van de meest ontroerende nummers van The Beatles.

4. Blackbird


“Blackbird” is een prachtig akoestisch nummer geschreven door Paul McCartney. Het nummer, dat gaat over de burgerrechtenbeweging in de VS, is zowel eenvoudig als diepgaand. De subtiele gitaar en de zachte zang van McCartney maken dit nummer tot een tijdloze klassieker.

3. Yesterday


Met meer dan 2.200 coverversies is “Yesterday” een van de meest gecoverde nummers aller tijden. Het nummer, dat gaat over het verlies en de vergankelijkheid van de tijd, heeft een universele aantrekkingskracht. De eenvoudige melodie en de ontroerende tekst maken het tot een van de meest geliefde nummers van The Beatles.

2. Let it Be


Geïnspireerd door een droom over zijn overleden moeder, schreef Paul McCartney dit troostende en hoopvolle nummer. De krachtige piano en de soulvolle zang maken “Let it Be” tot een van de meest iconische nummers van The Beatles. Het nummer is een boodschap van hoop en acceptatie in moeilijke tijden.

1. Hey Jude


Op nummer één staat het epische “Hey Jude”. Oorspronkelijk geschreven voor Julian Lennon, de zoon van John, is het nummer uitgegroeid tot een wereldwijde hit. De opbouw van het nummer, van een eenvoudige pianomelodie tot een explosief refrein, maakt het tot een van de meest herkenbare nummers van The Beatles. De universele boodschap van liefde en steun maakt “Hey Jude” tot het ultieme Beatles-nummer.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023