Al op jonge leeftijd leerde de wereld de bloedmooie zangeres Beyoncé Knowles kennen als leadzangeres van de meidengroep Destiny’s Child. De groep zou een van de meest succesvolle meidengroepen ooit worden. In 2003 bracht ze haar eerste soloalbum uit, Dangeously in Love. Het album was een groot succes: 11 miljoen keer verkocht, en 5 Grammy Awards.

Al snel zou Destiny’s Child stoppen en kon Beyonce zich met succes richten op een solocarrière. In 2005 bracht ze haar tweede album uit B’Day met daarop de hits ‘Déjà Vu’, ‘Irreplaceable’ en ‘Beautiful Liar’. Ook zou ze gaan acteren in films, en niet geheel onsuccesvol, voor haar rol in de film Dreamgirls ontving ze een Golden Globe nominatie.

In 2008 brengt ze haar derde soloalbum uit “I Am… Sasha Fierce” waarmee ze een record aantal Grammy nominaties, namelijk 6, voor een vrouwelijk artiest. Ze won onder andere de prijs voor beste nummer van het jaar “Single Ladies (Put a Ring on It)”.

20. Countdown

19. XO

18. Partition

17. Diva

16. Pretty hurts

15. Drunk In Love

14. Sweet Dreams

13. 7/11

12. Love On Top

11. Listen

10. Naughty girl

9. Telephone (met Lady Gaga)

8. Run the World (Girls)

7. Beautiful liar (met Shakira)

6. Best Thing I Never Had

5. If I Were a Boy

4. Single Ladies (Put a Ring On It)

3. Irreplaceable

2. Crazy In Love

1. Halo

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023