phil collins liedjes
Fabio Diena / Shutterstock.com

Phil Collins is als jonge jonge fan van de ritmes van onder andere Motown muziek en de Beatles. Hij besluit te gaan drummen en vormt al op jonge leeftijd de band Flaming Youth. Ze hebben enkele successen, maar de band gaat toch uit elkaar. Phil wordt de drummer van Genesis, een progressieve rockband die sinds de oprichting in 1967 groot succes heeft genoten.
In 1975 verlaat zanger Peter Gabriel de band en Phil Collins wordt naast drummer ook de stem van de band.

Phil Collins begint ook een solocarrière in de jaren ’80, aanvankelijk geïnspireerd door zijn huwelijksproblemen en liefde voor soulmuziek. Hij groeide uit tot een van de meest succesvolle popzangers aller tijden. Pas in 1996 verliet Collins Genesis om zich volledig te concentreren op solo-werk; dit omvatte het schrijven van liedjes voor Disney’s Tarzan (1999) waarvoor hij een Oscar ontving voor het beste originele lied voor “You Be in My Heart”. Hij voegde zich weer bij Genesis voor hun Turn It On Again Tour in 2007. Na een pensioen van vijf jaar om zich te concentreren op zijn gezinsleven, bracht Collins een autobiografie uit en begon zijn Not Dead Yet Tour, die loopt van juni 2017 tot oktober 2019.
 

15. Both Sides of the Story

14. Two Hearts

13. That’s Just the Way It Is

12. One More Night

11. Sussudio

10. A Groovy Kind of Love

9. Something Happened on the Way to Heaven

8. You Can’t Hurry Love

7. Easy Lover

6. I Wish It Would Rain Down

5. Can’t Stop Loving You

4. You’ll Be in My Heart

3. Another Day in Paradise

2. Against All Odds (Take a Look at Me Now)

1. In the Air Tonight

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023