Lenscap Photography / Shutterstock.com

Al op jonge leeftijd toonde de Britse Adele interesse in muziek en ze besloot te gaan studeren aan de BRIT School of Performing Arts and Technology. Al in haar eerste jaar tekende ze een contract bij XL Recordings, nadat ze was ontdekt door enkele demo’s die een vriend op MySpace publiceerde. Dit speelde zich af in 2006, slechts een jaar later won ze al een Brit Award.

In 2008 bracht Adele haar debuutstudio- album uit, 19 dat op positie 1 van de Britse albumlijst stond, en later in vele andere landen. Ook Amerika was dol op Adele, in 2009 won ze een Grammy Award voor beste nieuw artiest en het nummer “Chasing Pavements”.

Haar tweede album dat ze uitbracht in 2011 met de titel 21 was een nog groter succes. Het album is wereldwijd 31 miljoen keer verkocht, op het album staan de gigantische hits: “Rolling in the Deep”, “Someone Like You”, and “Set Fire to the Rain”.

En het succesverhaal van Adele gaat gewoon verder. In 2012 nam na de single Skyfall voor de gelijknamige James Bond film 3 jaar pauze om daarna keihard terug te komen met het album “25” met hierop de gigahit “hello”.

Momenteel (2019) schijnt ze te werken aan haar vierde studioalbum en dat wordt ongetwijfeld weer net zo’n groot succes.

Tijd voor de beste liedjes van Adele op een rij.

1. Rolling in the Deep

2. Someone Like You

3. Set Fire to the Rain

4. Chasing Pavements

5. Skyfall

6. Hello

7. Rumour Has It

8. One and Only

9. Hometown Glory

10. Make You Feel My Love

11. Turning Tables

12. Don’t You Remember

13. Lovesong

https://www.youtube.com/watch?v=3CFCGUyf4VI

14. I’ll Be Waiting

https://www.youtube.com/watch?v=cgrHBGsXVPU

15. When We Were Young

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023