Al lang voor het tv programma “The Voice” was er Whitney Houston die deze bijnaam krijg, dat heeft natuurlijk alles te maken met haar vocale kwaliteiten. Ze heeft misschien wel de mooiste zangstem van allemaal. Haar debuutalbum “Whitney Houston” ging meer dan 30 miljoen maal over de toonplank, het werd het meest succesvolle album van een vrouwelijke artiest ooit.

Haar grootste hit ooit is natuurlijk “I will always love you” uit 1992 het is de best verkopende single van een vrouwelijke artiest in de muziekgeschiedenis. Het nummer stond in 32 landen op de nummer 1 positie.

Whitney Houston was sowieso goed in het winnen van prijzen, ze staat er zelfs mee in het Guinness Record boek. Met in totaal 415 award, waaronder twee Emmy awards , zes Grammy awards , dertig Billboard Music Awards en tweeëntwintig American Music Awards is ze de meest bekroonde vrouwelijk artiest aller tijden.

Helaas kwam Whitney Houston, net als zoveel grote muzieksterren, op veel te vroege leeftijd om het leven. Ze overleed op 11 februari 2012 op 48-jarige leeftijd. De zangeres werd dood gevonden in het bad in haar hotelkamer in het Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills. Volgens de lijkschouwer stierf Houston door verdrinking, mogelijk na een hartaanval te wijten aan een medisch probleem en het gebruik van drugs.

Mogen ze rusten in vrede. Wij genieten ondertussen van haar muziek. Dit zijn Whitney Housten 15 mooiste liedjes:

15. Saving All My Love For You

14. Try it on my own

13. Run to You

12. I Look to You

11. I have Nothing

10. I’m every woman

9. I’m your baby tonight

8. When you believe

7. Could I have this kiss forever (met Enrique Iglesias)

6. How will I know

5. My Love is Your Love

4. Greatest love of all

3. One moment in time

2. AI wanna dance with somebody (Who loves me)

1. I will always love you

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023