Roxette is een Zweeds softrockduo, bestaande uit Marie Fredriksson (zang en toetsen) en Per Gessle (zang en gitaar). Eind jaren ’80 brak Roxette wereldwijd door met het album “Look Sharp!” Singles als “The Look” en de ballad “Listen to your Heart” waren grote successen. Toen in 1990 het nummer “It Must Have Been Love” werd gebruikt in de succesfilm “Pretty Woman” kon het succes echt niet meer op.

roxette liedjes
yakub88 / Shutterstock.com

Ook het volgende album “Joyride” uit 1991 was een groot succes. “Fading Like a Flower”, “The Big L.” en “Spending My Time” waren alle top 10 hits in Nederland en vele andere landen. In 1992 had de band nog een grote hit met “How Do You Do!” maar daarna hebben ze nooit meer dezelde successen behaald als daarvoor.
Roxette bleef overigens wel gewoon muziek maken en touren. In 2016 zouden ze een grote tour houden vanwege het dertigjarig bestaan van de band. De tour kon echter niet doorgaan vanwege gezondheidsproblemen van Marie Fredriksson.

10. The Big L

9. Sleeping In My Car

8. Dangerous

7. Spending My Time

6. How Do You Do!

5. Fading Like A Flower

4. Joyride

3. The Look

2. Listen to Your Heart

1. It Must Have Been Love

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023