Olivia Newton-John is een iconische zangeres en actrice wiens muziekcarrière de tand des tijds heeft doorstaan. Met haar heldere stem en emotionele uitvoeringen is ze al decennialang een vaste waarde in de muziekindustrie. In dit artikel blikken we terug op de 10 beste liedjes van Olivia Newton-John en de impact die ze op de wereld van muziek en film heeft gehad.

1. “Physical” (1981)

Geen lijst van Olivia’s grootste hits is compleet zonder “Physical”. Dit nummer was een sensatie in de vroege jaren ’80 en zorgde voor een enorme omslag in haar carrière. “Physical” is een aanstekelijk popnummer met een memorabele videoclip en is tot op de dag van vandaag een favoriet op feestjes en in fitnesscentra.

2. “Hopelessly Devoted to You” (1978)

Dit prachtige liefdesliedje uit de film ‘Grease’ is zonder twijfel een van Olivia’s meest memorabele nummers. “Hopelessly Devoted to You” vertelt het verhaal van Sandy, gespeeld door Newton-John, die haar gevoelens voor Danny (John Travolta) in het geheim koestert. Het nummer werd genomineerd voor een Academy Award en wordt nog steeds beschouwd als een van de grootste liefdesliedjes aller tijden.

3. “You’re the One That I Want” (1978)

https://www.youtube.com/watch?v=itRFjzQICJU

Nog een hit uit ‘Grease’, “You’re the One That I Want” is een energiek duet tussen Olivia en John Travolta. Het nummer, met zijn aanstekelijke melodie en onweerstaanbare harmonieën, is een van de meest herkenbare liedjes uit de film en blijft een populaire keuze op feestjes en karaokeavonden.

4. “Magic” (1980)

“Magic” is een dromerig popnummer uit de film ‘Xanadu’, waarin Olivia Newton-John de hoofdrol speelde. Het nummer, geschreven door John Farrar, heeft een hypnotiserend ritme en een inspirerende tekst die de luisteraar aanspoort om in zichzelf en de magie van het leven te geloven.

5. “Summer Nights” (1978)

“Summer Nights” is nog een hit uit de iconische film ‘Grease’ en wordt gezongen door het hele ensemble van de film. Het nummer, een vrolijk en nostalgisch duet tussen Newton-John en Travolta, blikt terug op hun zomerliefde en zorgt ervoor dat fans van de film keer op keer terugkomen.

6. “If You Love Me (Let Me Know)” (1974)

Dit country-popnummer was een van Olivia’s eerste grote hits en hielp haar naam vestigen in de Verenigde Staten. “If You Love Me (Let Me Know)” is een oprecht en emotioneel nummer waarin Olivia haar kenmerkende stemgeluid perfect ten gehore brengt.

7. “I Honestly Love You” (1974)

Dit prachtige, gevoelige nummer was Olivia’s eerste nummer één hit in de Verenigde Staten en won twee Grammy Awards. I Honestly Love You” is een ontroerend liefdeslied dat de complexiteit van romantische gevoelens verkent en tot op de dag van vandaag een favoriet blijft bij liefhebbers van romantische ballades.

8. “A Little More Love” (1978)

“A Little More Love” is een uptempo popnummer met disco-invloeden, afkomstig van het album ‘Totally Hot’. Het lied, met zijn aanstekelijke melodie en energieke ritme, was een groot succes in zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk. Olivia bewijst met dit nummer dat ze zich moeiteloos aan verschillende muziekstijlen kan aanpassen.

9. “Have You Never Been Mellow” (1975)

Dit zachte, introspectieve nummer was Olivia’s tweede nummer één hit in de Verenigde Staten. “Have You Never Been Mellow” is een ontspannen en vreedzaam lied dat de luisteraar uitnodigt om de hectiek van het dagelijkse leven los te laten en zich over te geven aan een moment van rust en sereniteit. In Nederland is het nummer in de jaren ’90 nogmaals heel populair geworden, maar dan in de Happy Hardcore variant van technohead.

10. “Come On Over” (1976)

“Come On Over” is een uitnodigend en warm nummer dat Newton-John’s veelzijdige stem en haar vermogen om zich met het publiek te verbinden, benadrukt. Het nummer, oorspronkelijk geschreven door Barry en Robin Gibb van de Bee Gees, werd door Olivia opnieuw geïnterpreteerd en bereikte de top van de hitlijsten in verschillende landen.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023