Het jaar 2000 betekende de grote doorbraak voor de Canadese Nelly Furtado. Haar debuutalbum “Whoa, Nelly!” met hits als I’m Like a Bird, Turn Off the Light en …on the Radio (Remember the Days) was wereldwijd een groot succes. Het nummer I’m Like a Bird leverde haar zelfs de Grammy op voor “Best Female Pop Vocal Performance”.

Na haar debuut was het een aantal jaar stil rondom Furtado, maar in 2003 kwam ze terug met het album “Folklore”. Ook op dit album stonden groten hits als Powerless (Say What You Want), Try, Força en Explode. Was haar stijl tot dan toe het beste te omschrijven als een combinatie van popmuziek, bossa nova, soul, en folk, vanaf 2006 gooide ze het roer om. Timbaland werd gevraagd om haar derde album te produceren, en dat leverde een sexy R&B / hiphop sound op. Het album, “Loose”, zou haar meest succesvolle album worden met grote hits als “Promiscuous” en “Maneater”. In 2012 bracht Furtado haar vierde album uit, maar “The Spirit Indestructible” was geen groot succes.

10. Try (2004)


Een ontroerende ballade, “Try” vangt de essentie van kwetsbaarheid en de complexiteit van relaties. Het nummer toont Furtado’s bereik, zowel vocaal als emotioneel.

9. Turn Off the Light (2001)


Dit nummer werd een anthem voor de geëmancipeerde vrouw. Met zijn pakkende ritme en overtuigende teksten blijft het een van haar meest memorabele hits.

8. Say It Right (2006)


Van haar transformatiealbum “Loose,” benadrukte “Say It Right” Furtado’s vertrek van haar eerdere muziekstijlen. De spookachtig mooie melodie en elektronische invloeden maakten het een groot succes.

7. Força (2004)


Het Portugese woord voor “kracht,” “Força” is een empowerment anthem dat bekendheid kreeg tijdens het UEFA Europees Kampioenschap 2004. Het nummer belichaamt een geest van eenheid en doorzettingsvermogen.

6. Powerless (Say What You Want) (2003)


Een belangrijk nummer in Furtado’s discografie, “Powerless” spreekt zich uit tegen culturele assimilatie en stereotypen en biedt een opgewekt maar treffend perspectief op identiteit.

5. Promiscuous (2006)


Het nummer is een speels, flirterig duet met Timbaland. “Promiscuous” bleek een commercieel triomf te zijn en is een van de kenmerkende nummers die haar carrière midden jaren 2000 definiëren.

4. Maneater (2006)


Dit pittige, pakkende nummer benadrukte Furtado’s verschuiving naar een meer R&B-gecentreerde stijl. “Maneater” werd een anthem van zelfvertrouwen en empowerment.

3. Broken Strings (2008)


Haar samenwerking met de Britse zanger James Morrison op “Broken Strings” gaf ons een ontroerende ballade over liefde en verlies die resoneerde bij een wereldwijd publiek.

2. All Good Things (Come to an End) (2006)


Dit nummer is een poëtische kijk op de vergankelijkheid van levensvreugde en relaties. Het weerspiegelt de rijping van Furtado als artiest, diepere thema’s aanpakkend terwijl ze haar unieke muziekstijl behoudt.

1. I’m Like a Bird (2000)


Een nummer dat de tand des tijds heeft doorstaan, “I’m Like a Bird” blijft Furtado’s meest iconische werk. De poëtische teksten en haar zwevende vocalen op dit nummer maakten het een instant klassieker.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023