Klein Orkest kwam in 1978 voort uit een mislukt cabaretprogramma, Groot Orkest. Wat begon als een groep van tien mensen wordt een groep van vier die zichzelf Klein Orkest noemen. Ze hebben in het begin vooral succes in de krakerskringen. Het “Tivoli-lied” is hun eerste hit, geschreven na een brand in Tivoli Utrecht.

10. Alles over jou

9. Het Tivoli-lied

8. Leuk is raar

7. Vrienden

6. De leugenaar

5. Over 100 jaar

4. Koos Werkeloos

3. Laat mij maar alleen

2. Oh Oh Den Haag

Oh Oh Den Haag is niet uitgebracht als een single van Klein Orkest, maar is het natuurlijk wel. Sterker nog de band kreeg dankzij dit nummer hun eerste platencontract. Voorwaarde was echter dat nummer op de eerste elpee zou komen en hier was de band het niet mee eens omdat het een totaal ander nummer is dan de rest van het oeuvre. Er kwam een compromis, het nummer is verschenen met artiestennaam ‘Harry Klorkestein’, een anagram van Klein Orkest en de voornaam van schrijver Harrie Jekkers.

1. Over de muur

Over de muur werd in 1984 geschreven op het hoogtepunt van Hollanditis (Nederlandse verzet tegen de plannen voor plaatsing van kruisraketten in West-Europa.) Tijdens de demonstraties speelde Klein Orkest het nummer op het hoofdpodium. Ook nu nog is het nummer een groot succes, ieder jaar is het in de top 100 van de top2000 van Radio2 te vinden.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023