De Georgische zangeres Katie Melua verhuisde op haar achtste jaar naar Ierland. Uiteindelijk ging ze in Londen naar de “BRIT School for the Performing Arts & Technology”, een school die bekend staat als leverancier van grote artiesten. En zo ook Katie Melua. Ze brak door in 2003 met het album “Call of the Search”, maar echt bekend werd ze met haar tweede album Piece By Piece uit 2005. Hierop staat onder andere de single “Nine Million Bicycles” die Melua in 2005 zong tijdens het kerkelijk huwelijk van Prins Pieter-Christiaan met Prinses Anita in de Grote of St. Jeroenskerk te Noordwijk. Hiermee kreeg ze grote populariteit in Nederland en België.

10. Crawling Up a Hill (2003)

Katie Melua - Crawling Up A Hill

Dit nummer, afkomstig van haar debuutalbum “Call Off the Search”, is een cover van een John Mayall-nummer. Katie’s versie is zowel rauw als gepassioneerd, en het toont haar vermogen om een oud bluesnummer nieuw leven in te blazen.

9. Mary Pickford (Used to Eat Roses) (2007)

Katie Melua - Mary Pickford

Een ode aan de stille filmactrice Mary Pickford, dit nummer is zowel nostalgisch als speels. Katie’s zachte stem en de vrolijke melodie maken het tot een onvergetelijk nummer.

8. I Cried for You (2005)

Katie Melua - I Cried For You

Een emotioneel geladen nummer over verlies en hartzeer. Katie’s stem is hier op haar kwetsbaarst, en de pijnlijke eerlijkheid van de tekst raakt een snaar bij veel luisteraars.

7. The Flood (2010)

Katie Melua - The Flood

Dit nummer, met zijn rijke orkestratie en krachtige melodie, is een van Katie’s meest ambitieuze werken. Het gaat over verandering en acceptatie, en het toont haar groei als artiest.

6. Shy Boy (2007)

Katie Melua - Shy Boy

Een vrolijk en aanstekelijk nummer dat gaat over verliefd worden. De lichte en luchtige melodie contrasteert mooi met enkele van Katie’s diepere nummers.

5. Piece by Piece (2005)


De titeltrack van haar tweede album, dit nummer is een reflectie op het leven en de stukjes die het compleet maken. Het is zowel introspectief als hoopvol, en het blijft een van haar meest geliefde nummers.

4. If You Were a Sailboat (2007)

Katie Melua - If You Were A Sailboat

Dit liefdeslied, met zijn poëtische tekst en dromerige melodie, is een van Katie’s grootste hits. Het gaat over onvoorwaardelijke liefde en acceptatie, en het raakt een snaar bij veel fans.

3. The Closest Thing to Crazy (2003)

Katie Melua - Closest Thing To Crazy

Dit nummer, dat gaat over de waanzin van verliefdheid, is een van Katie’s meest iconische nummers. Haar zachte stem en de melancholische melodie maken het tot een tijdloze klassieker.

2. Spider’s Web (2005)

Katie Melua - Spiders Web

Een nummer dat gaat over de complexiteit van de wereld en de verwevenheid van onze acties. Het is zowel diepzinnig als toegankelijk, en het toont Katie’s vermogen om moeilijke onderwerpen aan te snijden met gratie en inzicht.

1. Nine Million Bicycles (2005)

Katie Melua - Nine Million Bicycles

Misschien wel Katie’s meest bekende nummer, “Nine Million Bicycles” is een liefdeslied dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het uitgestrekte landschap van Beijing. Het nummer is zowel romantisch als contemplatief, en het blijft een van de meest geliefde nummers in haar oeuvre.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023