Mart Hoogkamer begon zijn zangcarrière in 2008 toen hij tweede werd in de zangwedstrijd Kinderen zingen met sterren. In 2016 nam hij succesvol deel aan Holland’s Got Talent en bereikte hij de finale waarbij hij een lied van Willy Alberti zong. Hetzelfde jaar tekende hij bij Sony Music en bracht hij samen met Willeke Alberti een vernieuwde versie van Lachen, beetje huilen uit als eerbetoon aan Alberti’s vader Willy.

In 2017 bracht Hoogkamer zijn eerste solo-single uit, genaamd In mijn droom. Hij was dat jaar ook te horen op het festival Dutch Valley. Hij bracht in 2017 en 2018 nog verschillende singles uit en deed in 2018 mee aan het televisieprogramma Topper Gezocht!, waarbij hij als tweede eindigde en optrad tijdens de Halftime Show van Toppers in Concert.

In augustus 2020 werd Hoogkamer viral met een cover van Unchained Melody. In de zomer van 2021 behaalde hij zijn eerste nummer één-hit met het nummer Ik ga zwemmen. Hij was te zien in verschillende televisieprogramma’s en gaf in april 2022 uitverkochte concerten in Rotterdam Ahoy. In september 2022 begon zijn theatershow Met een Lach en een Traan en in november 2022 was hij gastartiest tijdens de concerten van De Toppers in de Johan Cruijff ArenA.

8. Diamant

7. Ik kan je niet vergeten

6. Stappen

5. Neem er één van mij

4. In Spanje

3. Unchained Melody

2. Bieber van de Kroeg (met Donnie)

1. Ik ga Zwemmen

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023