De Britse singer-songwriter George Ezra is een van de frisse winden in de muziekwereld van de afgelopen jaren. Met zijn kenmerkende baritonstem en aanstekelijke folk-pop heeft hij al miljoenen harten veroverd. Elk van zijn nummers lijkt een nieuwe laag van zijn persoonlijkheid te onthullen. Maar wat zijn de tien meest memorabele nummers van George Ezra?

10. Cassy O’


Cassy O’, een track uit Ezra’s debuutalbum “Wanted on Voyage”, is een van die liedjes die je direct aan de zomer doen denken. Met de akoestische gitaar als ruggengraat van het nummer, zorgt Ezra voor een warm, opbeurend gevoel dat niet misstaat op een roadtrip door het platteland.

9. Pretty Shining People


Pretty Shining People, van zijn tweede album “Staying at Tamara’s”, is een lied dat de dagelijkse zorgen even doet vergeten. Het nummer straalt een positieve energie uit die aanstekelijk werkt. Niet alleen zijn stem, maar ook de opzwepende melodie maakt dit een nummer om niet te vergeten.

8. Blame it on Me


Blame it on Me laat zien dat Ezra niet bang is voor een flinke stoot energie. De song is een ontsnapping naar het onbekende, een kans om alle verantwoordelijkheid even te laten varen en jezelf te verliezen in de muziek. De toevoeging van de blazers geeft het nummer een swingende touch.

7. Hold My Girl


Een andere kant van George Ezra laat zich zien in Hold My Girl. Dit is een intiem nummer, dat handelt over de kwetsbaarheid en het comfort dat liefde kan bieden. Het toont de veelzijdigheid van Ezra als songwriter en zanger.

6. Listen to the Man


Luister naar de man, zou je bijna willen roepen bij het horen van dit nummer. Listen to the Man is een lied over zelfvertrouwen en assertiviteit, maar dan wel op de meest charmante manier mogelijk. Het akoestische gitaarspel in combinatie met zijn diepe stem maken dit tot een onvergetelijke ervaring.

5. Paradise


Paradise mag dan een eenvoudige titel hebben, het nummer zelf is allesbehalve dat. Het is een lied dat bol staat van levensvreugde en de liefde viert in al haar facetten. Zodra de eerste gitaarakkoorden klinken, weet je dat je op het punt staat een muzikale reis te maken die je niet snel zult vergeten.

4. Anyone For You (Tiger Lily)


Een relatief nieuwe toevoeging aan zijn repertoire, maar Anyone For You (Tiger Lily) toont aan dat Ezra blijft groeien als artiest. Het nummer is een speelse, maar doordachte, kijk op moderne liefde, compleet met intrigerende teksten en een onvergetelijke melodie.

3. Green Green Grass


Green Green Grass is een soort van eerbetoon aan het Engelse landschap en de eenvoud van het leven. Het is een kalmerend, introspectief nummer dat de luisteraar meeneemt naar een rustigere en vreedzamere plek.

2. Shotgun


Dit nummer heeft bijna geen introductie nodig. De onmiskenbare ‘gitaar-tokkels’ en Ezra’s stem leiden je binnen een paar seconden naar een wereld van vrijheid en blijdschap. Shotgun is zonder twijfel een van zijn meest iconische nummers.

1. Budapest


Budapest staat onbetwist op nummer één. Met zijn onnavolgbare melodie en lyrische finesse is dit nummer een instant klassieker. Het is het soort lied dat je vanaf de eerste luisterbeurt in je hart sluit en nooit meer loslaat.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023