De Britse meidengroep All Saints had groot succes in de jaren ’90. Ze begonnen onder de naam All Saints 1.9.7.5, opgericht door bandleden Melanie Blatt, Shaznay Lewis en Simone Rainford. De groep had weinig succes en nadat Simone Rainford de groep verliet, werden ze ontslagen door hun platenlabel.

Ze verkortten de naam naar All Saints en de zussen Nicole en Natalie Appleton voegden zich bij de groep. Het succes begon. De timing was perfect, eind jaren ’90 hadden veel Britse meidengroepen enorm succes (Spice Girls, Atomic Kitten, Sugababes, Girls Aloud, enz.). Het debuutalbum “All Saints” uit 1997 was een groot succes in het thuisland. Never Ever, Under the Bridge, Lady Marmalade en Bootie Call waren allemaal succesvol als single.

Het tweede album “Saints & Sinners” uit 2000 was zelfs een nog groter succes. Het bevatte de hitsingles “Pure Shores” en “Black Coffee”.

Zoals vaak het geval is bij meidengroepen, was er een ruzie en All Saints gingen uit elkaar in 2001. Ze kwamen weer bij elkaar in 2006 om opnieuw te stoppen in 2009. In 2014 probeerden ze het opnieuw, dit keer met iets meer succes. En nu, in 2019, maken ze nog steeds nieuwe muziek. Deze nummers hebben echter de top 10 niet gehaald.

Twee van de nummers van All Saints staan in onze Top 40 grootste meidengroepnummers aller tijden.

10. Rock Steady


“Rock Steady” belichaamt de levendige energie die All Saints op het podium brengen. Dit nummer, met zijn aanstekelijke beat en moeiteloze vocalen, is perfect voor degenen die willen ontspannen en jammen op wat kwaliteitspopmuziek.

9. War of Nerves


“War of Nerves” is een spookachtig mooi nummer dat de complexiteit van emoties verkent. Het etherische geluid en de soulvolle vocalen maken het een opvallend nummer, dat resoneert bij iedereen die emotionele hoogte- en dieptepunten heeft meegemaakt.

8. All Hooked Up


Dit pakkende nummer is typisch All Saints—funky, brutaal en energiek. “All Hooked Up” is een anthem van onafhankelijkheid en empowerment, waardoor het een hit is bij fans die sterke, onbevreesde vrouwen waarderen.

7. Lady Marmalade


Hun vertolking van “Lady Marmalade” is een eerbetoon aan het discotijdperk en brengt een frisse draai aan de klassieke hit. De gedurfde teksten en levendige instrumentatie maken het een nummer dat onmogelijk te negeren is.

6. Under The Bridge


Deze cover van de klassieker van de Red Hot Chili Peppers voegt een unieke, soulvolle dimensie toe aan het origineel. “Under The Bridge” is een showcase van het vocale bereik van All Saints en hun vermogen om iconische nummers opnieuw uit te vinden.

5. I Know Where It’s At


Dit nummer is een opgewekte viering van liefde en leven. “I Know Where It’s At” heeft een verslavend refrein en een levendige melodie, waardoor het een nummer is waarop je niet anders kunt dan dansen.

4. Black Coffee


“Black Coffee” biedt een volwassener, verfijnder geluid en stuurt de groep een andere muzikale richting in. De genuanceerde teksten en de sombere sfeer maken het een boeiend nummer om naar te luisteren.

3. Bootie Call


“Bootie Call” is een onbeschaamd brutaal nummer dat empowerment uitstraalt. De meiden houden zich niet in in dit nummer, waardoor het een favoriet is bij degenen die sterke, onafhankelijke vrouwen vieren.

2. Never, Ever


“Never, Ever” is een hartverscheurende ballade die velen beschouwen als het meesterwerk van de groep. Het nummer bespreekt de complexiteit van liefde en verlies en heeft de harten van talloze fans wereldwijd geraakt.

1. Pure Shores


Misschien wel hun meest iconische nummer, “Pure Shores” is een meesterwerk in elke zin van het woord. Te zien in de film “The Beach”, vangen de dromerige instrumentatie en spookachtige vocalen de essentie van ontsnapping en sereniteit, waardoor het het ultieme All Saints-nummer is om in te verdwalen.
Deze nummers vangen de essentie van All Saints: sterk, soulvol en eeuwig relevant. Hun muzikale veelzijdigheid en lyrische diepgang maken hen tot een van de meest duurzame acts in de wereld van de popmuziek.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023