Gerard Joling brak in 1985 door met zijn optreden in de Soundmixshow van Henny Huisman. Hij werd derde met het nummer “She’s a liar” van de Dolly Dots, maar viel op, en scoorde in hetzelfde jaar twee grote hits: Love is in your eyes en Ticket to the tropics. Eind jaren ’80 scoorde Joling meerdere grote hits, en 1988 vertegenwoordigde hij Nederland bij het Eurovisiesongfestival met het nummer ‘Shangri La’. Hij werd uiteindelijk 9e.
In 1989 kwam hij met het nummer No more boleros op meerdere landen op de eerste plaats. Vooral in Azië (en natuurlijk Nederland) was het nummer populair.

Vanaf 2005 treedt Joling op met de Toppers, samen met René Froger en Gordon (en later ook Jeroen van der Boom). In 2007 scoort Joling een van de grootste hits uit zijn leven met het nummer “Maak me gek”. In hetzelfde jaar scoort hij ook een grote hit samen met André Hazes met het nummer Blijf bij mij.

10. Laat me alleen

https://www.youtube.com/watch?v=TU5Mpqxev1E

9. Shangri-la

https://www.youtube.com/watch?v=L_XaXIBM3hQ

8. Echte vrienden (met Jan Smit)

7. Liefde op het eerste gezicht

6. Love is in your eyes

https://www.youtube.com/watch?v=ZdzwH2BJjQE

5. Can’t take my eyes off you

4. Ticket to the tropics

3. Blijf bij mij

https://www.youtube.com/watch?v=uPOIYnb8V_g

2. Maak me gek

1. No more boleros

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023