Franz Ferdinand is een Britse rockband, opgericht in 2001. De band werd in Glasgow gevormd door zanger / gitarist Alex Kapranos, gitarist Nick McCarthy, bassist Bob Hardy en drummer Paul Thomson.

franz ferdinand liedjes
Christian Bertrand / Shutterstock.com

De band brak in 2004 door met het debuutalbum Franz Ferdinand, welke de Mercury Music Prize won en het album van het jaar werd bij de NME Awards. De doorbraak van Franz Ferdinand was de single ‘Take Me Out’, die in de UK Singles Chart de derde plaats innam. Een jaar later werd het vervolgalbum You Could Have It So Much Better uitgebracht met de lead single “Do You Want To”. Na een pauze van twee jaar volgde het derde album Tonight: Franz Ferdinand in 2009, inclusief de single “Ulysses”.

Franz Ferdinand maakte deel uit van de post-punk-opleving van de vroege 21ste eeuw. Hoewel hun muziek art rock en indie bevat, heeft de band zichzelf simpelweg meerdere keren beschreven als ‘pop’.
 

1. Take Me Out

2. The Dark of the Matinee

3. You’re The Reason I’m Leaving

Franz Ferdinand - You're the reason I'm leaving (+lyrics)

4. Ulysses

Franz Ferdinand - Ulysses (Official Video)

5. No You Girls

6. 40′

Franz Ferdinand - 40'

7. The Fallen

8. This Fire

9. Do You Want To

10. Walk Away

Franz Ferdinand - Walk Away (Official Video)

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023