Elvis was een Amerikaanse zanger en acteur. Hij wordt vaak aangeduid als The King of Rock and Roll of simpelweg The King en is een van de belangrijkste culturele iconen van de twintigste eeuw.

Presley’s eerste single That’s Allright werd uitgebracht in juli 1954. In januari scoorde hij zijn eerste Amerikaanse nummer 1-hit, Heartbreak Hotel . Na een reeks succesvolle televisieoptredens en -records die bovenaan de verkooplijsten stonden, werd hij gezien als de meest prominente figuur van de rock’n’roll. Zijn energieke interpretaties van liedjes en seksueel uitdagende toneeluitvoeringen, gecombineerd met een opmerkelijk aantrekkelijke fusie van multi-etnische invloeden die samenvielen met de opkomst van de burgerrechtenbeweging, maakte hem buitengewoon populair en controversieel.

Amerika vlak na de Tweede Wereldoorlog kende een belangrijke economische groei waarbij de jongeren meer uitgeven. De individuele ontwikkeling werd geleidelijk belangrijker en zo ontstond een jeugdcultuur met verschillende subculturen die zich tegen de oudere generatie verzette. Elvis Presley was de belichaming hiervan en werd zo het eerste popidool.
 

20. It’s Now or Never

19. A Big Hunk o’ Love

https://www.youtube.com/watch?v=vY-IBij70Zk

18. Surrender

17. Can’t Help Falling in Love

16. One Night

15. Are You Lonesome Tonight?

14. All Shook Up

13. Don’t

12. Hard Headed Woman

11. Too Much

10. Don’t Be Cruel

9. Always On My Mind

8. Love Me Tender

7. A Little Less Conversation

6. Heartbreak Hotel

5. In the Ghetto

4. Can’t Help Falling in Love

3. Suspicious Minds

2. Hound Dog

1. Jailhouse Rock

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023