De Amerikaanse rockband The Eagles heeft sinds hun oprichting in 1971 een indrukwekkend muzikaal oeuvre opgebouwd. Ze hebben een unieke blend van rock en country muziek geïntroduceerd die zeer succesvol bleek. Maar welke nummers van deze legendarische band moet je echt gehoord hebben? Hier is onze top 10 van de beste nummers van The Eagles.

10. Witchy Woman

“Witchy Woman” van het debuutalbum ‘Eagles’ uit 1972 introduceerde de mysterieuze, bijna bovennatuurlijke kant van de band. De intrigerende gitaarloopjes en het ritmische drumwerk maken het tot een klassieker die zowel op de radio als live sterk overeind blijft.

9. I Can’t Tell You Why

Dit is The Eagles op hun meest soulvolle en emotionele moment. “I Can’t Tell You Why” van het album ‘The Long Run’ (1979) laat de gevoelige kant van de band zien en bevat een van de meest memorabele baslijnen in hun oeuvre.

8. New Kid in Town

Afkomstig van het legendarische album ‘Hotel California’ uit 1976, toont “New Kid in Town” het talent van de band voor storytelling. Het nummer, geschreven door Glenn Frey, Don Henley en J.D. Souther, vertelt het verhaal van een opkomende ster en de vergankelijkheid van roem.

7. Tequila Sunrise

Dit liedje is een sterk voorbeeld van de country-invloeden in de muziek van The Eagles. “Tequila Sunrise” uit 1973 is een prachtig geschreven nummer over liefde en verlies, compleet met akoestische gitaar en subtiele percussie.

6. Lyin’ Eyes

“Lyin’ Eyes” is een van die nummers waarin de storytelling van The Eagles werkelijk schittert. Het liedje, uitgebracht in 1975 op het album ‘One of These Nights’, vertelt het verhaal van een vrouw die gevangen zit in een liefdeloos huwelijk en op zoek gaat naar liefde elders.

5. Desperado

Een absoluut meesterwerk dat een heel album inspireerde. “Desperado” uit 1973 is een pijnlijk mooi nummer dat als geen ander de geest van de band weet te vangen. Het piano-intro is even iconisch als de tekst die volgt.

4. One of These Nights

Dit is The Eagles op hun meest funky en tegelijkertijd etherische moment. “One of These Nights”, het titelnummer van het gelijknamige album uit 1975, brengt de band in een meer experimentele richting met zijn verleidelijke ritmes en dromerige gitaarsolo.

3. Take it Easy

Dit is het nummer dat het allemaal begon voor The Eagles. “Take it Easy” uit 1972 is een vrolijke roadtrip-anthem geschreven door Jackson Browne en Glenn Frey, en wordt beschouwd als een van de klassieke Amerikaanse rocknummers.

2. The Last Resort

“The Last Resort” van het album ‘Hotel California’ uit 1976 is een scherpe aanklacht tegen de Amerikaanse droom en de destructie van het milieu. Het nummer is een episch verhaal op zichzelf, zowel muzikaal als lyrisch.

1. Hotel California

Geen enkele lijst van beste Eagles-nummers zou compleet zijn zonder “Hotel California”. Dit meesterwerk uit 1976 is een van de meest iconische nummers in de rockgeschiedenis, bekend om zijn complexe arrangement, gitaarsolo’s en diepzinnige tekst over de excessen van het Amerikaanse leven.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023