Panic! At the Disco is een Amerikaanse poprockband uit Las Vegas, opgericht in 2004 door jeugdvrienden Brendon Urie, Ryan Ross, Spencer Smith en Brent Wilson. Sinds 2015 is zanger Urie het enige officiële lid van de band, met drummer Dan Pawlovich, bassist Nicole Row en gitarist Mike Naran die hem vergezellen op tournee.

Panic! at the Disco namen hun eerste demo’s op terwijl ze op de middelbare school zaten. Kort daarna nam de band hun debuutstudioalbum op, A Fever You Can’t Sweat Out (2005). De tweede single, “I Write Sins Not Tragedies” was een groot succes in de VS.

Het tweede album van de band, Pretty. Odd. (2008), werd beïnvloed door rockbands uit de jaren 60 als The Beatles, the Zombies en the Beach Boys, en werd voorafgegaan door de single “Nine in the Afternoon”. Dat album betekende een grote verandering in het geluid van de band. Ross en Walker verlaten de band en vormen een nieuwe band, de Young Veins. Het zou de eerste bandwisseling zijn van velen!

in 2011 wordt derde studioalbum van de band, Vices & Virtues (2011) uitgebracht en in 2013 Too Weird to Live, Too Rare to Die!

In april 2015 werd “Hallelujah” uitgebracht als de eerste single van Panic! op het vijfde studioalbum van de Disco, Death of a Bachelor (2016).

In 2018 komt het album Pray for the Wicked (2018) uit. Hierop staat de single “High Hopes” de grootste hit van Panic! At the Disco in Nederland tot nu toe.

 

10. Nine in the Afternoon

9. Miss Jackson

8. Ballad of Mona Lisa

7. Emperor’s New Clothes

6. This is Gospel

5. Death of a Bachelor

4. Hey Look Ma, I Made it

3. Victorious

2. I Write Sins Not Tragedies

1. High Hopes

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023