Clean Bandit is een Britse elektronische-muziekgroep. Ze combineren elektronische met klassieke muziek. De scoorden de afgelopen jaren grote hits met onder andere Rather be (2014), Rockabye (2016), Symphony (2017).

Clean Bandit bestaat al sinds 2008 en bestaat uit Grace Chatto (celliste en zangeres) en de broers Jack en Luke Patterson. Voor de zang werken ze vaak samen met beroemde popartiesten. Om er een aantal te noemen: MARINA, Demi Lovato, Jess Glynne, Sean Paul, Zara Larsson, Julia Michaels, Luis Fonsi en Ellie Goulding.

clean bandit
Christian Bertrand / Shutterstock.com

Hun eerste hitje had Clean Bandit in 2013 met “Mozart’s House”. In 2014 scoorde ze een megahit met het nummer “Rather Be” een samenwerking met Jess Glynne. Het nummer won een Grammy voor beste danceliedje.

De single “Rockabye” samen met Sean Paul en Anne-Marie is hun grootste hit tot nu toe. En werd ook meer dan 2 miljard keer bekeken op Youtube. Hiermee staat het in de top 30 van meest bekeken video’s op youtube.

Tijd om de tien beste nummers van Clean Bandit op een rij te zetten!

10. Extraordinary

9. Mama (met Ellie Goulding)

8. I miss you (met Julia Michaels)

7. Tears (met Louisa Johnson)

6. Mozart’s House

5. Baby (met Marina & Luis Fonsi

4. Solo (met Demi Lovato)

3. Rather Be (met Jess Glynne)

2. Symphony (met Zara Larsson)

1. Rockabye

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023