Als je denkt aan de grote vrouwelijke popsterren van de laatste jaren denk je waarschijnlijk aan Adele, Katy Perry, Christina Aguilera, Beyonce, Alicia Keys, Rihanna, Taylor Swift. Maar er is een dame die ook zeker in dit rijtje thuis hoort, namelijk Alecia Beth Moore, beter bekend onder haar artiestennaam “Pink”. Al sinds 2000 staat deze dame aan de top en scoort ze hit na hit. Begon ze nog met R&B, rap, al snel maakte ze de overstap naar rock / pop songs. Een overzicht van de 20 beste nummers die Pink tot nu toe heeft gemaakt:

20. Blow Me (One Last Kiss)

P!NK - Blow Me (One Last Kiss)

Dit nummer staat bekend om zijn pittige tempo en assertieve teksten, typisch voor Pink’s stijl. “Blow Me (One Last Kiss)” biedt een meeslepende kijk op liefde en afscheid, verpakt in een catchy melodie die zowel radiovriendelijk als diepgaand is. Het is een opwindend stuk over het nemen van controle, zelfs in de meest uitdagende situaties.

19. Stupid Girls

P!nk - Stupid Girls

Met dit nummer bekritiseert Pink de oppervlakkigheid en stereotypen die vaak worden geassocieerd met vrouwelijkheid in de popcultuur. “Stupid Girls” is zowel een aanklacht als een oproep tot verandering, verpakt in een aanstekelijk poprock-jasje.

18. F**kin’ Perfect

P!nk - F**kin' Perfect (Official Video - Explicit)

Dit lied is een anthem van zelfacceptatie en empowerment. Pink gebruikt haar ruwe emotionele expressie om een boodschap van zelfliefde en begrip te verspreiden. De tekst is direct en oprecht, en het nummer heeft veel mensen geraakt die worstelen met zelfbeeld en zelfwaardering.

17. Don’t Let Me Get Me

P!NK - Don't Let Me Get Me (Video)

Dit nummer is een introspectieve blik op Pink’s eigen strijd met haar identiteit en zelfwaardering. Het is zowel een persoonlijk bekentenislied als een universeel relatable anthem, dat aansluit bij luisteraars die het gevoel hebben dat ze nooit goed genoeg zijn.

16. Trouble

P!NK - Trouble (Video)

“Trouble” is een rebels, gitaargedreven nummer dat de ondeugende en gedurfde kant van Pink toont. Het heeft een onweerstaanbaar aanstekelijk refrein en spreekt tot diegenen die een beetje ‘trouble’ in hun leven verwelkomen.

15. True Love

P!nk - True Love (Official Video) ft. Lily Allen

Dit nummer is een eerlijke en soms sarcastische benadering van liefde en relaties. “True Love” stelt dat ware liefde complex en soms frustrerend is, maar uiteindelijk onvervangbaar. Het is een frisse afwisseling van traditionele liefdesliedjes en spreekt mensen aan die realistische romantiek waarderen.

14. Sober


Dit introspectieve nummer onderzoekt thema’s van verslaving en zelfontdekking. “Sober” is een rijke, gelaagde compositie die een diepere kant van Pink toont. Het is een nummer dat emotionele complexiteit niet schuwt en een resonante boodschap heeft over de uitdagingen en schoonheden van het menselijk bestaan.

13. Dear Mr. President

P!nk - Dear Mr. President (Live From Wembley Arena, London, England)

Dit is een van Pink’s meest politieke nummers, een open brief aan de toenmalige president van de Verenigde Staten. Het nummer is een scherpe kritiek op politiek en sociale onrechtvaardigheden, verpakt in een akoestische melodie die de ernst van de boodschap benadrukt.

12. Who Knew

P!nk - Who Knew (Official Video)

Dit emotioneel geladen nummer gaat over verlies en spijt, maar ook over het koesteren van herinneringen. “Who Knew” is een van Pink’s meer sentimentele nummers en toont haar vermogen om diepe emoties te verwoorden in toegankelijke popmuziek.

11. Get the Party Started

Vietsub+Lyric+Engsub+Kara][MV] Get The Party Started Pink [HD] YouTube

Een van Pink’s vroegste hits, dit nummer is een puur feestanthem. Het is onmogelijk om stil te blijven zitten bij het horen van “Get the Party Started”, en het nummer heeft haar status als een van de meest energieke artiesten in de popmuziek bevestigd. Het is een perfect voorbeeld van haar vermogen om een breed publiek aan te spreken, van popliefhebbers tot partygangers.

10. Family Portrait

P!nk - Family Portrait (Official Video)

Dit nummer biedt een aangrijpende kijk op gezinsdynamiek en echtscheiding. “Family Portrait” is een van Pink’s meest persoonlijke nummers en heeft velen geraakt die vergelijkbare gezinsproblemen hebben ervaren. De rauwe eerlijkheid van de tekst gaat recht naar het hart.

9. Just Like a Pill

P!nk - Just Like A Pill (Official Video)

Deze hit combineert rock en pop op een manier die Pink’s veelzijdigheid als artiest laat zien. “Just Like a Pill” gaat over de moeilijkheden om los te komen van een toxische situatie of relatie, uitgedrukt door een sterke melodie en meeslepende zang.

8. Please Don’t Leave Me

P!nk - Please Don't Leave Me (Official Video)

Met een mix van humor en ernst onderzoekt dit nummer de angsten en contradicties die komen kijken bij een intense liefdesrelatie. Pink’s krachtige stem en de catchy melodie maken het tot een onvergetelijk nummer.

7. Just Like Fire

P!nk - Just Like Fire (From"Alice Through The Looking Glass" - Official Video)

Dit energieke nummer, gebruikt in de film “Alice Through the Looking Glass”, is een krachtig anthem over individualiteit en moed. Met zijn theatrale elementen en dynamische tempo, is “Just Like Fire” een opwindend stuk dat empowerment bevordert.

6. Raise Your Glass

P!nk - Raise Your Glass (Official Video)

Dit feestelijke nummer is een viering van de ‘underdogs’ en ‘buitenbeentjes’. “Raise Your Glass” is zowel opzwepend als inspirerend, en roept iedereen op om trots te zijn op wie ze zijn.

5. What About Us

P!NK - What About Us (Official Video)

Dit nummer is een hartverscheurend pleidooi voor begrip en gerechtigheid. “What About Us” kan worden gezien als een sociaal of politiek statement, maar ook als een persoonlijke uiting van vervreemding en verlangen naar verbinding.

4. So What

P!nk - So What (Official Video)

Dit is een van Pink’s meest iconische nummers, een anthemic nummer over zelfredzaamheid en vrijheid. “So What” is een expressie van onafhankelijkheid en kracht, met een scherp randje dat typerend is voor Pink.

3. Cover Me in Sunshine

P!NK, Willow Sage Hart - Cover Me In Sunshine (Official Video)

Dit lied, gezongen met haar dochter Willow, is een tedere ode aan de kleine momenten van geluk en vrede. “Cover Me in Sunshine” straalt een kalmerende warmte uit, die de luisteraar opbeurt en hoop geeft.

2. Try

P!nk - Try (Official Video)

Dit krachtige nummer spreekt over het belang van doorzettingsvermogen en moed, zelfs in de meest uitdagende tijden. “Try” combineert emotionele diepgang met een aanstekelijke melodie, en blijft daardoor hangen bij de luisteraar.

1. Just Give Me a Reason (met Nate Ruess)

P!nk - Just Give Me A Reason ft. Nate Ruess

Dit duet met Nate Ruess is een van Pink’s meest populaire nummers en verkent de dynamiek van een relatie vol misverstanden, maar ook vol hoop. De harmonie tussen de twee stemmen en de emotioneel geladen tekst maken het een hoogtepunt in Pink’s carrière.

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023