De Britse rockband Muse wordt weleens de meest onderschatte band genoemd. En als je kijkt naar de gigantische lijst van hits van de heren dan zit daar ook wel wat in. Muse is opgericht in 1994 door zanger en gitarist Matthew Bellamy, drummer Dominic Howard en bassist Christopher Wolstenholme. Hun eerste studioalbum, Showbiz, werd uitgebracht in 1999. Hierop zijn hitingles als “Muscle Museum” en “Sunburn” te vinden. De echte doorbraak van de band kwam in 2001 met hun tweede album “Origin of Symmetry” met singles als “Plug in Baby” en “New Born”. Ondertussen hebben de heren zes studioalbums uitgebracht, naast bovengenoemde Absolution uit 2003, Black Holes en Revelations uit 2006, The Resistance uit 2009 en The 2nd Law uit 2012.

Er zijn al vele benamingen bedacht voor de unieke muziekstijl van Muse: alternatieve rock, progressieve rock, spacerock, symfonische rock, en ga zo maar door. De muziek kenmerkt zich door een mix van rock met klassieke en/of elektronische muziek. De heren schuwen ook geen moeilijke onderwerpen, hun nummers gaan onder andere over complottheorieën, publieke kwesties, maar natuurlijk ook over de liefde.

Dit zijn de volgens ons de beste nummers (tot nu toe) van Muse:

1. Knights of Cydonia

2. Time Is Running Out

3. Uprising

4. Hysteria

5. Plug In Baby

6. New Born

7. Starlight

8. Bliss

9. Citizen Erased

10. Unintended

11. Madness

12. Stockholm Syndrome

13. Supermassive Black Hole

14. Sing for Absolution

15. Muscle Museum

16. Space Dementia

17. Feeling Good

18. Map of the Problematique

19. Resistance

20. Undisclosed Desires

21. Micro Cuts

22. Butterflies and Hurricanes

23. Sunburn

24. Supremacy

Ben je het eens of oneens met de lijst van Muse nummers? Wat is jou favoriete liedjes van deze rockband?

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023