Peter Gene Hernandez, beter bekend onder zijn artiestennaam “Bruno Mars”, wordt weleens de nieuwe Michael Jackson genoemd. Zover is het nog niet, maar het moge duidelijk zijn dat deze Amerikaanse zanger, schrijver en muziekproducent beschikt over een zeer groot muzikaal talent. Ondertussen kennen we Mars vooral als zanger, maar al voordat hij in 2010 doorbrak als zanger was hij succesvol als producent. Zo produceerde Mars nummers voor artiesten als Brandy, Flo Rida, Sean Kingston, Cobra Starship, Adam Levine en Alexandra Burke. Ook werkte hij samen met Cee Lo Green aan de gigantische hit F**k You!. In 2010 verscheen zijn eerste eigen album, Doo-Wops & Hooligans, met daarop grote hits als Just the Way You Are, Grenade, The Lazy Song en Marry You. In 2012 bracht hij zijn tweede album uit “Unorthodox Jukebox” met daarop hits als “Locked Out of Heaven”, “Truesure” en “When I Was Your Man”

20. Finesse – Remix; feat. Cardi B

Deze track, een samenwerking met rapper Cardi B, is een eerbetoon aan de jaren ’90 New Jack Swing. Het nummer is een viering van liefde en dansen, en de toevoeging van Cardi B’s rap geeft het een moderne twist.

19. Gorilla (2013)


“Gorilla” is een sensueel en gepassioneerd nummer dat Mars’ vermogen toont om emotie en verlangen over te brengen met zijn stem. Het nummer is zowel rauw als romantisch en toont een volwassener kant van de artiest.

18. Moonshine (2013)


Met zijn funky ritmes en aanstekelijke melodie, is “Moonshine” een nummer dat je niet kunt helpen maar dansen. Het is een viering van liefde en de magie van de nacht.

17. Talking to the Moon

Dit emotionele ballad toont Mars’ vermogen om diepe emoties en verlangens over te brengen. Het nummer gaat over het verlangen naar een verloren liefde en de eenzaamheid die daarmee gepaard gaat.

16. It will rain (2011)


Een nummer vol emotie en hartzeer, “It Will Rain” is een ballad over de angst om een geliefde te verliezen. Mars’ oprechte vocalen en de krachtige melodie maken het een van zijn meest ontroerende nummers.

15. Leave The Door Open

Dit nummer, een samenwerking met Anderson .Paak als Silk Sonic, is een soepele en sensuele ode aan de romantiek. Het is een uitnodiging voor liefde en intimiteit, en toont Mars’ vermogen om verschillende muzikale stijlen te verkennen.

14. Nothin’ on you (2010)


In samenwerking met rapper B.o.B, is “Nothin’ On You” een liefdeslied dat de schoonheid en uniciteit van een speciaal iemand viert. Het nummer is zowel zoet als opzwepend en toont Mars’ veelzijdigheid als artiest.

13. Lighters (2011)


Samen met Bad Meets Evil, het duo van Eminem en Royce da 5’9″, is “Lighters” een inspirerend nummer over het overwinnen van obstakels en het najagen van dromen. Mars’ krachtige refrein tilt het nummer naar nieuwe hoogten.

12. Marry you (2011)

https://www.youtube.com/watch?v=9xdyRsGOl6U
Een vrolijk en opgewekt nummer, “Marry You” is een viering van spontane liefde en het idee van het weggelopen om te trouwen. Het is een van Mars’ meest aanstekelijke en vrolijke nummers.

11. Young, wild & free (2011)


In samenwerking met Snoop Dogg en Wiz Khalifa, is “Young, Wild & Free” een ode aan de zorgeloze dagen van de jeugd. Het nummer is een viering van vrijheid en het leven in het moment.

10. When I was your man (2013)


Dit emotionele ballad toont Mars’ vermogen om diepe emoties over te brengen met zijn stem. Het nummer gaat over spijt en het verlangen om terug te gaan in de tijd om dingen goed te maken met een verloren liefde.

9. The lazy song (2011)


Met een luchtige en relaxte vibe is “The Lazy Song” een ode aan de dagen waarop je gewoon niets wilt doen. Het nummer is zowel humoristisch als aanstekelijk en toont Mars’ speelse kant.

8. Billionaire (2010)


In samenwerking met rapper Travie McCoy, is “Billionaire” een reggae-geïnspireerd nummer over de dromen en verlangens om rijk en beroemd te zijn. Het is een luchtig en leuk nummer dat de luisteraar meeneemt op een droomreis.

7. Treasure (2013)


Met zijn funky groove en disco-invloeden is “Treasure” een nummer dat je niet kunt helpen maar dansen. Het is een viering van liefde en de speciale persoon in je leven.

6. 24K Magic

“24K Magic” is een bruisend feestnummer dat invloeden trekt uit de funk en R&B van de jaren ’80. Het nummer is een uitnodiging om los te laten en te feesten, en het straalt pure energie en charisma uit.

5. That’s What I Like

Dit nummer is een sensuele R&B-track waarin Mars zingt over de fijnere dingen in het leven. Met zijn soepele vocalen en aanstekelijke melodie, is het een nummer dat zowel romantisch als opzwepend is.

4. Uptown funk (2014)


Geproduceerd met Mark Ronson, is “Uptown Funk” een onweerstaanbare danshit die invloeden trekt uit de funk van de jaren ’70. Het nummer is een wereldwijd fenomeen geworden en heeft talloze prijzen gewonnen.

3. Grenade (2010)


“Grenade” is een krachtig ballad over onbeantwoorde liefde. Mars zingt over de lengtes waartoe hij zou gaan voor de persoon van wie hij houdt, zelfs als die liefde niet wordt teruggegeven.

2. Locked out of heaven (2012)


Met zijn rockinvloeden en reggae-ritmes is “Locked Out of Heaven” een nummer over verlangen en passie. Het is een van Mars’ meest herkenbare nummers en heeft zijn status als een van de topartiesten van zijn generatie bevestigd.

1. Just the way you are (2010)


Dit nummer, dat een van Mars’ grootste hits is, is een liefdeslied in zijn puurste vorm. Het viert de schoonheid en uniciteit van een geliefde, en Mars’ oprechte vocalen maken het een tijdloze klassieker.

1 Comment

  1. Terneu Freddy on

    Hallo, wanneer denk je dat de laatste hit van Bruno Mars & Anderson Paak op cd verkrijgbaar zal zijn, titel van de song is ” LEAVE THE DOOR OPEN” of waar te verkrijgen is

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023