The Black Eyed Peas zijn al in 1992 opgericht, toen nog onder de naam “Atban Klann”. Oprichters waren will.i.am, Apl.de.ap en Dante Santiago. Ze stonden onder contract bij het record label van hardcore rapper “Easy-E”. Niet de beste combinatie, de teksten van “Atban Klann” waren namelijk veel te positief en vredelievend, een album werd dan ook niet uitgebracht. In 1995 stierf Easy-E aan aids, en werd de bandnaam veranderd naar The Black Eyed Peas. Dante Santiago stapte uit de band en werd vervangen door Taboo, en in deze samenstelling werd het debuutalbum “Behind the Front” in 1998 uitgebracht. Het album kreeg goede kritieken, net als het vervolgalbum Bridging the Gap uit 2000. De echte doorbraak kwam echter pas in 2003 met het album “Elephunk”. Dit was ook het eerste album met zangeres Stacy “Fergie” Ferguson. De eerste single, het anti-oorlogslied “Where is the love?” werd een gigantische hit. Hetzelfde geldt voor de nummers Shut up, Hey Mama en Let’s get it started.

Het vierde album, Monkey Business uit 2005, ging bijna verloren na een brand in de opnamestudio. Maar gelukkig was er nog een harde schijf gered en kon na een kleine uitstel het album toch worden uitgebracht.

In 2007 waren er geruchten dat The Black Eyed Peas uit elkaar zouden gaan, uiteindelijk bleek het een korte pauze waarin de bandleden werkten aan soloprojecten. Fergie bracht een soloalbum uit en wil.i.am werkte onder andere samen met de Pussycat Dolls. In 2009 was er dan toch het vijfde album van de band, ” The E.N.D.”. Op het album staat de grootste hit ooit van de band, namelijk “I Gotta Feeling” geproduceerd door David Guetta. Dit nummer is met 108 weken ook de langst genoteerde single ooit in de Nederlandse hitlijsten.

In 2010 werd het album “The Beginning” uitgebracht. Ondanks dat het album door critici werd gekraakt waren de singles “The Time”, “Just Can’t Get Enough” en “Don’t Stop The Party” wel grote hits. Na het album nam de band wederom een pauze, tot wanneer deze gaat duren is nog niet bekend …

Dit zijn volgens ons de beste liedjes van de Black Eyed Peas tot nu toe:

1. I Gotta Feeling

2. Where Is the Love?

3. Pump It

4. The Time

5. Let’s Get It Started

6. Just Can’t Get Enough

7. Meet Me Halfway

8. Shut Up

9. Boom Boom Pow

10. My Humps

11. Imma Be

12. Don’t phunk with my heart

13. Hey mama

14. Don’t lie

15. Rock That Body

16. Don’t Stop the Party

17. Mas Que Nada

En, wat is jouw favoriete Black Eyed Peas liedje?

Leave A Reply

Over

Op muzieklijstjes.com schrijven we lijstjes over alles wat met muziek te maken heeft. De beste nummers, artiesten, bands, videoclips, etc. 

muzieklijstjes.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

groei.media 2023